Dílo týdne: Tono Stano – Aura. Fotograf Tono Stano, který až do 3. února vystavuje v chebské Galerii 4, se s Reflexem podělil o svou poslední fotografii roku 2018: „Těsně před Vánoci za mnou do ateliéru přišla modelka. Poslední focení roku, tak se jí ptám: Pokud by sis mohla vybrat, s čím by ses chtěla vyfotit? Se špagetama! vypadlo z ní. Vyběhla ven je koupit, já je uvařil, ještě teplýma jsem ji obalil a pak jsme je snědli.“ Ať vám chutná!

Dílo týdne: Tono Stano – Aura. Fotograf Tono Stano, který až do 3. února vystavuje v chebské Galerii 4, se s Reflexem podělil o svou poslední fotografii roku 2018: „Těsně před Vánoci za mnou do ateliéru přišla modelka. Poslední focení roku, tak se jí ptám: Pokud by sis mohla vybrat, s čím by ses chtěla vyfotit? Se špagetama! vypadlo z ní. Vyběhla ven je koupit, já je uvařil, ještě teplýma jsem ji obalil a pak jsme je snědli.“ Ať vám chutná! Zdroj: Archív

Duet s králíkem. Axel Rose, frontman Guns N’ Roses, po více než desetileté pauze přišel s novou sólovou skladbou. Píseň Rock The Rock představil v animovaném klipu, který vznikl v souvislosti s oživením legendární série Looney Tunes. A na kytaru ho v něm doprovází... slavný králík Bugs Bunny.
Když zapadnete sněhem… Písničky, divadelní skeče – vtip a humor divadélka Calembour, jež tvoří Igor Orozovič, Milan Šotek a Jiří Suchý z Tábora, vycházejí v knížce Všechno nejlepší a mapují tenhle nenápadný projekt, který už trvá deset let. Sličná kniha nakladatelství Paseka obsahuje scénáře, které si můžete zahrát, když už vás televize přestane bavit.  Anebo když zapadáte sněhem někde na horské boudě.
Pravěk opět útočí. Pokud vy a vaši blízcí patříte mezi statisíce českých rodin, které doma nehrají jiné pexeso než to dinosauří a na dobrou noc nečtou nic než jednu z osmadvaceti dětských knížek o dinosaurech, co vyšly loni (ano, 28 publikací v češtině o pravěkých ještěrech pro malé a mladší čtenáře během jediného roku; výborné jsou Dinosaurium, Objevuj s úsměvem: Dinosauři a To kuře je T-Rex! pro mladší školáky), máme pro vás tip. Putování s dinosaury (1999) z produkce BBC je jedním z nejlepších přírodovědných seriálů všech dob; není tedy divu, že bylo jaksi „oživeno“. Stejnojmenné stominutové představení, v němž na vlastní oči uvidíme (tak jako skoro deset miliónů diváků před námi) devět obřích samočinných ještěrek, včetně tyrannosaura a brontosaura, proběhne hned osmkrát od  17. do 20. ledna v O2 areně.
Bowieho hříchy mládí. V souvislosti s nedožitými narozeninami Davida Bowieho (8. 1.) se objevila zpráva o novém vydání jeho nejstarších písní. Nový box, složený z původních, sedmipalcových singlů a devíti (!) dosud nevydaných nahrávek, vrací do první poloviny šedesátých let. Bowie se doprovází na kytaru a klavír a jeho příznivci se můžou těšit například i na dvě nakonec nerealizované verze hitu Space Oddity. Datum vydání ale firma Parlophone ještě neoznámila.
Vtip týdne (podle Marka Douši) Je život hmyzu podobný životu člověka? Těžko říci. Život kudlanky však přináší jednu paralelu, která je hodně krutá. Když totiž vztah kudlančího páru vyvrcholí a samička už ví, že naklade vajíčka a o budoucnost rodu je postaráno, ukousne samečkovi hlavu. A tak můžete ráno potkávat v tramvaji a metru spoustu lidských samečků bez hlavy, kteří ji sice technicky mají stále na krku, ale jinak se chovají naprosto bezhlavě. Autorem kresby je Dany Shanahan.
11
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!