LEHOUČKÝ SENDVIČ. S „Free from“ produkty se sníženým obsahem laktózy. Podmáslový chléb s kváskem |  Free from Cottage sýr | Free from máslo | maliny | pomeranč | mandle jádra (blanšírovaná) | polníček |  Tesco Organic Med | třtinový cukr | čerstvá máta. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozpalte dvě lžíce másla, přidejte pomeranč a za chvíli zasypte třtinovým cukrem. Když pomeranč hezky zhnědne, sundejte z plotny. Z chleba si ukrojte dva plátky, potřete je medem a přidejte vrstvu cottage sýra, na ni přidejte hrst čerstvého polníčku, plátky zkaramelizovaného pomeranče a několik nakrájených jahod. Zasypte mandlemi a přiklopte druhou půlkou čerstvého, křupavého chleba.

LEHOUČKÝ SENDVIČ. S „Free from“ produkty se sníženým obsahem laktózy. Podmáslový chléb s kváskem | Free from Cottage sýr | Free from máslo | maliny | pomeranč | mandle jádra (blanšírovaná) | polníček | Tesco Organic Med | třtinový cukr | čerstvá máta. Pomeranč oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozpalte dvě lžíce másla, přidejte pomeranč a za chvíli zasypte třtinovým cukrem. Když pomeranč hezky zhnědne, sundejte z plotny. Z chleba si ukrojte dva plátky, potřete je medem a přidejte vrstvu cottage sýra, na ni přidejte hrst čerstvého polníčku, plátky zkaramelizovaného pomeranče a několik nakrájených jahod. Zasypte mandlemi a přiklopte druhou půlkou čerstvého, křupavého chleba. Zdroj: David Turecký

FAJNOVÝ SENDVIČ. Podmáslový chléb s kváskem |  TF Parmská šunka | TF Pomerančová marmeláda | TF Camembert |  TF Chorizo | černé olivy bez pecky | máslo | Tesco Organic Med. Ukrojte si dva plátky podmáslového chleba a zprudka je opečte na sucho na pánvičce. Zatepla natřete vrstvou másla a pomerančovou marmeládou, přidejte dva plátky parmské šunky a chorizo. Navrstvěte „na střídačku“ na jednu půlku chleba. Na plátky nakrájený camembert naskládejte na salámové lůžko a za­sypte přepůlenými černými olivami bez pecky. Zakápněte medem, přidejte druhou půlku sendviče. Pokud máte při ruce kontaktní gril, zapečte či rovnou zabalte na cestu.
MANGO SENDVIČ. TF cereální bageta | TF Mango | Crème Fraîche | TF Pečená rajčata marinovaná ve slunečnicovém oleji | TF Mango Chutney | Tesco Balzamikový ocet | TF Šafrán | TF Mořská sůl. Mango zbavte slupky a nakrájejte na plátky, na talíři zakápněte balsamikovým octem a nechte  chvilku odpočívat. Cereální bagetu překrojte a potřete na jedné půlce silnější vrstvou crème fraîche,  na druhé vrstvou mangového čatní.  Mango navrstvěte na bagetku, poté přidejte rozpůlená, sušená rajčata v oleji. Vše zakápněte olejem z rajčat. Nakonec přidejte rozinky, posypte šafránem a mořskou solí. Přiklopte a můžete vyrazit.
ITALSKÝ STŘEDOMOŘSKÝ SENDVIČ. Ciabatta se sušenými rajčaty | Tesco sušená rajčata ve slunečni­covém oleji | Tesco mozzarella | rukola | TF Pesto omáčka s bazalkou a extra panenským olivovým olejem | grilovaná zelenina (lilek, cuketa, paprika) | Tesco Parmigiano Reggiano | pepř čtyř­barevný | TF Toscano extra panenský olivový olej. Ciabattu překrojte a potřete bazalkovým pestem. Mezitím si očistěte zeleninu na gril – porce po jedné paprice, čtvrtce cukety a kousku lilku –, pokapejte olejem a zprudka ogrilujte na grilovací pánvi, ideálně vše se slupkou. Opepřete. Navrstvěte na ciabattu, přidejte hrst rukoly, nakrájenou mozza­rellu, sušená rajčata, která předtím ideálně trochu namočte do olivového oleje. Na závěr zasypte strouhaným parmazánem. Aby ciabatta držela při sobě, zavažte ji režným provázkem.
SENDVIČ MEXICKÁ JÍZDA. Podmáslový chléb s kváskem | pečená kuřecí prsa | Tesco červené fazole ve sladkoslaném nálevu | červená cibule | šalotka | jalapeños | ledový salát | chilli paprička | ocet jablečný zlatý | TF Toscano extra panenský olivový olej | chilli kousky | HP klasická BBQ omáčka. Kuřecí prso ogrilujte na kapce oleje, aby bylo šťavnaté. Nechte vychladnout a nakrájejte na silnější plátky. Mezitím si připravte fazolový relish: lžíci nakládaných červených fazolí přendejte do misky, přidejte najemno nakrájenou šalotku, posekanou červenou cibulku a také jalapeños papričku, Zakápněte jablečným octem. Promíchejte. Na plátek chleba si natrhejte trochu ledového salátu, přidejte odpočaté kuřecí prso, na ně fazolový relish, k tomu ještě očištěnou a nakrájenou chilli papričku – ideálně bez jadérek. Zakápněte BBQ omáčkou a jako zlatý hřeb přidejte pár (skutečně jen pár) chilli semínek.
ORIENTÁLNÍ SENDVIČ. I love hummus originál | Tesco čerstvý měkký polotučný kozí sýr | Mrkvová pomazánka s quinoou | citrónová šťáva | salátová okurka | tofu uzené kouřem z bukového dřeva | Tesco pšeničná tortilla. Pšeničnou tortillu zlehka pokapejte vodou, aby hezky změkla. Půlku potřete vrstvou hummusu, na který přijde vrstva mrkvové pomazánky. Tu zvládnete hravě ve třech krocích – do nastrouhané mrkve přikápnete trochu citrónové šťávy, k tomu povařenou quinou. Nakrájejte si tofu na kostičky a přidejte do placky. Salátovou okurku nakrájejte na kolečka a navrstvěte na tofu, na závěr rozdrobte ovčí sýr. Tortillu zarolujte a ideálně zapečte.
5
Fotogalerie

Jak si pořádně zamastit káru

Přestaňte utrácet za pořád stejné párky v rohlíku u stejných benzínových pump. Stačí si své občerstvení na cesty předem naplánovat, nakoupit, připravit a za volant přibalit třeba čerstvý, zdravý sendvič z potravin Tesco Finest (TF). Když jej navíc vyrobíte z podmáslového chleba s kváskem, uděláte i na cestách něco pro zdraví. Dobrou cestovatelskou chuť!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!