Alergici Srabeltici. Společnost Sony se omluvila za scénu, v níž si její film Králíček Petr (vycházející z knížek Beatrix Potterové) tropí žerty z alergie na jídlo (konkrétně tu hrdinové využijí toho, že je padouch alergický na ostružiny). Proč se omlouvá? Protože by se to mohlo dotknout alergiků! Prostě politicky korektní srabáctví v nejvyšších otáčkách. Ještě že máme komika Louiho CK a jeho výstup ohledně toho, že „když jste alergičtí na jídlo, tak možná máte umřít“... Jo, počkat, vždyť my už ani toho Louiho nemáme – ukázal přece svůj penis nějakým ženským, a tak už dnes oficiálně neexistuje.

Alergici Srabeltici. Společnost Sony se omluvila za scénu, v níž si její film Králíček Petr (vycházející z knížek Beatrix Potterové) tropí žerty z alergie na jídlo (konkrétně tu hrdinové využijí toho, že je padouch alergický na ostružiny). Proč se omlouvá? Protože by se to mohlo dotknout alergiků! Prostě politicky korektní srabáctví v nejvyšších otáčkách. Ještě že máme komika Louiho CK a jeho výstup ohledně toho, že „když jste alergičtí na jídlo, tak možná máte umřít“... Jo, počkat, vždyť my už ani toho Louiho nemáme – ukázal přece svůj penis nějakým ženským, a tak už dnes oficiálně neexistuje. Zdroj: Archív

Dílo týdne: Jan Merta – Průvodce. „Tenhle obraz jsem maloval podle jedné ze svých fotografií z dětství. Když používám fotografii, nejde o to, ji omalovat. Snažím se ji proměňovat. Samotný snímek mi slouží jen k zachycení rysů, abych viděl základní proporce,“ říká vloni pětašedesátiletý umělec, jeden z nejvýraznějších malířů své generace. Nyní (do 5. května) se představuje v Brně ve Fait Gallery na výstavě nazvané Návrat.
MotorSport na snowboardu. Víte, co poslouchala Chloe Kim, první olympijská vítězka narozená v novém tisíciletí, ve sluchátkách, když se spustila do koryta U-rampy v korejském Phoenix Snow Parku? Při první jízdě si prý dala Paparazzi  od Lady Gaga, při třetí pak hit MotorSport od Migos, Nicky ­Minaj a Cardi B. MotorSport nabudil sedmnáctiletou snowboardistku o něco víc – právě za famózní výkon v posledním kole (98,25 bodu ze sta možných) brala zlato. Hudba prý zatím není na seznamu zakázaných látek – ostatně kdyby byla, závody v U-rampě by se asi musely zrušit, protože většina závodníků jezdí zásadně s peckami v uších.
Vtip týdne  (podle Marka Douši). Na olympiádu se můžeme dívat různě, jeden pohled nabízí Steven Camley, kreslíř skotského Heraldu. Dlouho jsem si myslel, že jsem na tom stejně i s přenosy České televize, protože jsem je, odkázán pouze na internet, nemohl na stránkách i-vysílání najít. Nakonec jsem se nicméně trefil. Jenomže potom přišel vánek, vítr a vichr a začalo se rušit, přesouvat a jinak hýbat s programem, takže se ukazuje, že zimní olympiáda bude bezproblémová, snad jen, až se celá odehraje v hale.  A za oknem se děje tolik zajímavých věcí…
Výročí týdne: 23. 2. 1998 MY JSME TEN SPRÁVNEJ TÝM. Přiživit se na úspěchu jiného, co může být snazšího? Ale vytvořit tím navíc ještě symbol, to už chce trochu toho štěstíčka. Michal David ho měl. V pravou chvíli se přisál k národním hrdinům z Nagana a na celostátně sledované vítačce oblažil je i nás z pódia Staroměstského náměstí písní zmíněnou v titulku. Někteří borci pěli s ním, někteří se snažili dělat, že tam nejsou, a někteří možná spíše tušili, kde to jsou a co tam dělají. Co na tom, že ta písnička byla přešitý reklamní popěvek? Co na tom, že při její premiéře lidé pískali? Že si reprezentanti hráli Davida v šatně spíš z recese? Dnes už je to úplně jedno. Dítě ráje nejenže tím restartovalo svou kariéru. Ale celý restart se stal navíc jasně čitelným symbolem návratu předlistopadového popu do obecného povědomí. Komu se tohle podaří.
9
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!