Reflex vařil podle nejznámějšího českého receptu, jenž byl devadesát let považován za nehratelnou partituru. Výsledek je šokující!

Reflex vařil podle nejznámějšího českého receptu, jenž byl devadesát let považován za nehratelnou partituru. Výsledek je šokující! Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Šéfkuchařka se na osm minut zamyslela a pak si načrtla řez budoucím dortem – byl to geniální nápad!
Úterý, 12. prosince 2017 10.00 - S pedantickou přesností se scházíme v Tančící kuchyni. Přítomni jsou: člen oddělení nepodložených klišé časopisu Reflex, šéfkuchařka, krotitelka myší, fotografka a kameraman pořizující důkazní materiál pro příští generace a v neposlední řadě mé lyžařské rukavice pro případ, že bych musel vzít do ruky myš.
10.32 - Darina si vybírá krizi hned na začátku. Něco jí nehraje. Vím, oč jde, a řeknu to nahlas: „Ty nechápeš, jak může někdo vařit dort v kastrolu jako eintopf, je to tak?“ Darina kývne. Je mi jasné, že tápe. Co budeme dělat?
10.40 - Po osmi minutách hrobového ticha, kdy mlčky sledujeme kuchařku s hlavou v dlaních a máme vážně obavy o osud expedice, bere náhle Darina tužku a začne si cosi čárat na kus papíru (viz obr.). „Mám to,“ řekne rozhodně. „Klíč je hned v první větě receptu: ,Vzali mouku, mlíčko, vajíčko a míchali to dohromady.‘ To je přece palačinka! Uděláme několika­poschoďový palačinkový dort!“
10.46 - A už to lítá. Darina velí, abychom roztřídili kompatibilní a nekompatibilní suroviny, čímž potlačí největší úskalí receptu: až příliš odvážné míchání sladkého se slaným. „Slanina se sladkým se kombinuje super. Syreček méně,“ přiznává.
27
Fotogalerie

Ruce pryč od dortu pejska a kočičky!!!

Náš svět je plný klišé, jejichž pravdivost nikdo neověřuje! Doložím na případu pejska a kočičky, největších mučedníků české gastronomie. Viděli jste ten film? Ano, byl blbej, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Bože, viděli jste, jak si ten herec zařídil byt? Hrůza, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Kulinařina těch dvou dobrých zvířat se stala synonymem nepoživatelnosti a nevkusu. Tak dost!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!