Bezbřehý vesmír příběhů Star Wars začal ztrácet kontrolu sám nad sebou a navzájem si protiřečit. Uklízet v něm začalo až studio Disney.

Bezbřehý vesmír příběhů Star Wars začal ztrácet kontrolu sám nad sebou a navzájem si protiřečit. Uklízet v něm začalo až studio Disney. Zdroj: Profimedia.cz

Komiks Dark Empire vydávalo vydatelství Dark Horse. Nabízel pokračování původních Hvězdných válek, v němž byl znovu­vzkříšen záporný hrdina z původních filmů, císař Palpatine. To už se v dnešních kanonických komiksech vydavatelství Marvel neděje.
V novém kánonu Hvězdných válek získala plány k imperiální Hvězdě smrti povstalecká úderka Rogue One. V Legends to je složitější: jednu verzi nabízí rozhlasová hra z 80. let, jinou počítačová hra Dark Forces (1995) a další hra Battlefront II (2005); pořádek se v tom pokusilo udělat „retconové“ vysvětlení, že to byly jen kousky jednoho plánu. Dnes ale platí jen verze vyprávěná filmem Rogue One: Star Wars Story; vše ostatní jsou povídačky v rámci Legends.
Rozhořčení u části fanoušků Hvězdných válek vzbudila skutečnost, že záporák Kylo Ren v nových Star Wars se do značné míry podobá záporákovi Jacenu Solovi/Darthu Caedusovi, představenému v rámci „expandovaného univerza“. Oba byli svedeni na scestí a mají stejné rodiče.
3
Fotogalerie

„Bordel“ jménem Hvězdné války

S premiérou nejnovější epizody Hvězdných válek Star Wars: Poslední z Jediů se v sálech biografů odehrávají hned dvě bitvy. Jedna zuří na filmovém plátně a stojí v ní proti sobě temná a světlá strana vesmírné Síly; druhá sžírá srdce radikálního křídla fanoušků galaktické ságy, přesvědčeného o tom, že to, co se na plátně odehrává, je galaktické rouhání.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!