Podle fotografií, jež v říjnu obletěly svět, by se zdálo, že je celá Barcelona na nohou. Realita je jiná, město je klidné,většiny každodenních demonstrací se účastní jen desítky až  stovky Katalánců.

Podle fotografií, jež v říjnu obletěly svět, by se zdálo, že je celá Barcelona na nohou. Realita je jiná, město je klidné,většiny každodenních demonstrací se účastní jen desítky až stovky Katalánců. Zdroj: Profimedia.cz

Víc než slova vypovídá o rozpoložení nositele katalánská vlajka
Teprve navečer po práci se náměstí před sídlem rozpuštěné katalánské vlády zaplní
Silový zásah policistů na rozkaz španělské vlády při referendu nikdo v Barceloně nečekal
Některé  informační stánky bojovníků  za samostatné Katalánsko připomínají spíš přístřešky pro potřebné
Carles Puigdemont, předseda rozpuštěné katalánské vlády unikl před madridskou vazbou do Bruselu. Tam se během dvou týdnů rozhodne, zda jej Belgie vydá do Španělska, kde je obviněn ze vzpoury.
5
Fotogalerie

Bon dia z Barcelony

„Vy to přece musíte chápat. Chceme to, co jste udělali vy a Slováci. Jak se vám to povedlo – bez problémů se rozdělit? Jak jste dokázali, že to ostatní země akceptovaly? Proč nemůžeme být samostatný stát, ale vy jo?“ Ximo (43) se snaží překřičet dav, který se za jeho zády skandováním dožaduje zrušení mezinárodního zatykače na předsedu katalánské vlády Puigdemonta a propuštění jeho ministrů, aktuálně politických vězňů ve vazbě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!