Monika Jonczyová v Cibuleckém háji na Praze 5. Právě poblíž romantické zříceniny má „svou“ lavičku, kam se chodí modlit.

Monika Jonczyová v Cibuleckém háji na Praze 5. Právě poblíž romantické zříceniny má „svou“ lavičku, kam se chodí modlit. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Jak se žije dnešním mladým věřícím v jedné z nejateističtějších zemí světa?
Monika Jonczyová v Cibuleckém háji na Praze 5. Právě poblíž romantické zříceniny má „svou“ lavičku, kam se chodí modlit.
Studentka andragogiky na FF UK Kristýna Špaňhelová ve vinořském kostele Povýšení sv. Kříže na kraji Prahy, kde už patnáct let žije: „Chodím sem jako domů. Mám ráda,  že tady potkám jak sousedy, tak tváře, které znám jen od vidění z autobusu.“
Adi Puruša Dása ve vegetariánské restauraci Góvinda v pražské Soukenické ulici. Oblíbený podnik prosperuje už 22 let – jíst sem chodí mniši, manažeři i redaktoři Reflexu.
 Pražský maturant Ron Stern ve své oblíbené, architektonicky skvostné Jubilejní synagóze v pražské Jeruzalémské ulici
7
Fotogalerie

Mileniálové ve víře

Srdečnost, sounáležitost a pomoc v církvi, potenciálně problematické blízké vztahy s nevěřícími, šikana ve škole, neschopnost či nevůle představit si svůj život bez Boha. Zvyky nekompatibilní s takzvanou moderní společností a nutné odříkání – a prý taky TRVALÉ ŠTĚSTÍ A RADOST, jaké my ateisté možná nikdy nepoznáme. Hovořili jsme se šesti mladými příslušníky různých církví působících na českém území.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!