Knoflíky a nýtky firmy Levi´s bývají z mědi nebo z hliníku. Jejich design i velikost se v čase mění, protože na detailu prostě záleží.

Knoflíky a nýtky firmy Levi´s bývají z mědi nebo z hliníku. Jejich design i velikost se v čase mění, protože na detailu prostě záleží. Zdroj: DAVID TURECKÝ

Ředitelka Muzea Leviho Strausse Tanja Roppeltová s džíny podepsanými kancléřkou Angelou Merkelovou
Nejslavnější a nejžádanější džíny světa:  Levi’s 501, pojmenované kdysi podle čísla skladiště, odkud byly rozváženy do světa
Až roku 1983 se na základě dopisu z amerického Milwaukee zjistilo, že se Levi Strauss narodil právě v Buttenheimu. Místní radnice jeho rodný dům koupila roku 1987; během rekonstrukce jej prohlásili kulturní památkou a v září 2000 zde otevřeli Muzeum Leviho Strausse.
3
Fotogalerie

V kolébce Leviho Strausse

Jeho dědeček obchodoval s dobytkem, tatínek s látkami. A sám LEVI STRAUSS se stal obchodníkem se sny – právě on totiž vymyslel džíny, alespoň v západním světě zřejmě nejpopulárnější kus oblečení vůbec, jenž pro lidi symbolizoval kromě pohodlí a trendu také svobodu, touhu a dobrodružství. Za „štrauskami“ nebo později „leviskami“ jsme se vypravili do rodného domu Leviho Strausse, kde dnes sídlí zajímavé muzeum.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!