Hradní kancléř Vratislav Mynář aneb učení Zem-an buddhismu

Hradní kancléř Vratislav Mynář aneb učení Zem-an buddhismu Zdroj: Petra Röslerová

Dovolená v řepce
Jan Hamáček sám sobě kadeřníkem
Veselé velikonoce všem OSVČ
Velikonoce
Nejvíc trendy značkou kosmetiky se stalo Savo.
31
Fotogalerie

Kurzy s hradním kancléřem: Jak se mít v karanténě jako Mynář v žitě

Propadli jste v povinné izolaci depresím z osamělosti? Jste z laviny příkazů a zákazů dezorientovaní? Nenávidíte ze stresu sebe i své děti? Dělejte to jako hradní kancléř Mynář! Ten už roky se skupinou nejvěrnějších praktikuje Zem-an buddhismus, jehož základem je božská víra v sebe a pak už Nic, kteréžto Nic nás osvobozuje od otrokářských pout veškerých strastí. V češtině se pro toto učení ujal lidový název "Srát na všechno".

Zem-an buddhismus má však jedno úskalí, s kterým si dokonce ani my v Reflexu nevíme rady. A to je hojné využití zvířecích symbolů k zakrývání pravdy, tedy chtěli jsme říct k využití metafor.

Jednou takovou základní svatou větou Mynářova učení jest “Co je dovoleno pánovi, není dovoleno volovi.”  A na to doplatilo i prase, které si v Mynářově chlívku tak chrochtalo, až ¨ Páni udělali veselou zabijačku, zatímco my ostatní volové jsme v izolaci bučeli doma. A pak se v tom vyznejte.


Petra Röslerová, toho času na mateřské dovolené, paroduje české celebrity a politiky s takovou přesností, že kdyby jí na oblečení občas neprosvítala izolepa, vůbec byste nepoznali, kdo je kdo. Nyní vám svá díla představuje v naší rubrice Oko za oko.

Na další parodie se podívejte do galerie: