Milan Chovanec

Milan Chovanec Zdroj: Profimedia.cz

VILIAM BUCHERT: Ministr Chovanec se smaží v korupční kauze, smaží opět i Láďa Hruška a přijde hrůza do kin

V nové rubrice MEDIÁLNÍ REFLEXE vás každý všední den redaktorky a redaktoři Reflexu seznámí s tím, co je zaujalo na stránkách denního tisku, případně k jaké myšlence je četba inspirovala. Doufáme, že vás nová rubrika zaujme a především pobaví. Redakce Reflex.cz.

Aféra kolem ministra vnitra Milana Chovance pořád vybuchuje. Vybuchla i malá bombička vedle šéfa vojenské rozvědky Jana Berouna. Ale, bohužel, vybouchla i chemička Unipetrol v Záluží u Litvínova a sklady v čínském Tchien-ťinu. To jsou hlavní zprávy z dnešních médií. Podívejme se na ně a několik dalších zajímavostí:

Ministr Chovanec se smaží, ale není to horkem. Šéf rezortu vnitra, bývalý pučista v ČSSD, má skutečně horké léto. Není to ale tím, že venku je 37 stupňů ve stínu. Zasáhla ho korupční kauza kolem České pošty. Milan Chovanec, ve zjevném rozporu ke své postavě, se u toho kroutí jako had. Zda tohle ustojí, je otázkou, ale sociální demokracii pořádně zavařil. Je to vidět i z toho, že aféru popisuje na první straně MF Dnes, Právo, píší o ní Lidové i Hospodářské noviny, iDnes.cz, Aktualně.cz, Neovlivni.cz a další. Zvláštní je, že například u kauzy Davida Ratha různé nahrávky ČSSD nevadily, teď ano.

Padne šéf vojenské rozvědky? MF Dnes přináší zajímavý text, že šéf Vojenské zpravodajství Jan Beroun, který není ve funkci nijak dlouho, by mohl padnout. Důvod? Jeho agent Martin Psík vyrazil do Libanonu a tam zmizel s dalšími čtyřmi Čechy. Co tam Psík dělal? A snad si Češi nechali unést agenta vojenské rozvědky? Tak to už by byl velký výkon, ale v našem Kocourkově by to vlastně nepřekvapilo.

Kellner bude mít televizi. Lidové noviny popisují, jak chce mít přes operátora O2 finanční skupina PPF novou televizi. Trh je dost zaplněný, takže uvidíme, zda na něco v tomto případě uvidíme. Jednu jistotu máme už teď – pana Kellnera, který se nenechává ani fotit, rozhodně ani v jeho televizi neuvidíme.

Výbuchy v Litvínově a čínském Tchien-ťinu: Všechny noviny je popsaly na mnoha stránkách, ale pokud si myslíte, že zde najdete něco víc než včera na internetu a v televizi, tak si to nemyslete. Nenajdete…

Pseudocelebrity řádí: Jak oznámil deník Blesk, kuchařský neumětel Láďa Hruška, český král kuřecích kůžiček, vydá novou knihu. Jistě se dobře prodá, ale pozor, aby vám z těch jídel nebylo špatně. Daleko horší zpráva ale přichází z magazínu stejných novin. Pseudozpěvák Michal David popisuje plány o svém filmu „Decibely lásky“, který bude točit. Toho bychom se měli skutečně bát.

Titulek dne: Prvenství získává deník Právo a jeho titulek ze str. 9: „Ježíš Kristus, jehož vyslali mimozemšťané, napadl strážníky“. Pozor, to není ufonské zpravodajství vesmírné agentury NASA, ale článek z rubriky Praha - Střední Čechy.

A něco „dobroty“ na závěr: V magazínové příloze Pátek, která vychází v Lidových novinách, připravuje kněz Tomáš Halík (zřejmě jeden z budoucích kandidátů na prezidenta) pravidelně svůj dotazník, z kterého kape jako vždy „dobrota a láska“. Tentokráte k ní odpověďmi přispěl úspěšný restauratér Tomáš Karpíšek. Na otázku „Jak byste chtěl prožít poslední den svého života?“ odpovídá: „Se svou ženou, jejím úžasným jídlem a dováděním s dětmi. A ráno bych si šel zaběhat.“ Buď si pan Karpíšek zcela popletl časovou osu života, nebo skutečně věří, jak si v 80 letech zadovádí s dětmi (budou už dost staré, takže opatrně!). A předtím si ještě zaběhá. No, tak jo…