V překrásném zalesněném údolí italských Dolomit s výhledem na horu Marmolada leží Camping Vidor.

V překrásném zalesněném údolí italských Dolomit s výhledem na horu Marmolada leží Camping Vidor. Zdroj: Archiv

4 nejlepší kempy v Evropě pro rodiny s dětmi: Tady vaše ratolesti zaručeně odhodí mobily

Kempování s dětmi je nejen zábavné, ale je také zdravé. Zvlášť pro malé táborníky. Díky dobrodružnému ubytování se naučí řešit praktické situace, které by se s telefonem v ruce nikdy nenaučili. Zároveň se budou daleko více hýbat, než kdyby se jen svalili v hotelovém pokoji. Podívejte se na pět evropských kempů, které budou pro vaše děti dokonalým životabudičem.

Camping Vidor: o děti postaráno – Trentino/Itálie

V překrásném zalesněném údolí italských Dolomit s výhledem na horu Marmolada leží Camping Vidor. Křišťálově modré nebe a pozitivní energii horského masivu si tu mohou užít rodiče i děti po svém přesně tak, jak každý potřebuje. O děti je tu totiž báječně postaráno.

Zatímco si rodiče procházejí turistické stezky nejrůznějších obtíží a vychutnávají si pohled na rozkvetlé louky mezi horskými chatami, mohou se jejich děti vyřádit třeba s instruktorem na lezeckém kurzu, na hřišti nebo se podívají do botanické zahrady či se cachtají v bazénu.

Kamp je standardně vybavený vším, co potřebujete k pohodlné dovolené, včetně připojení na Wi-Fi. Rodiny s dětmi dokonce mohou při týdenním a delším pobytu využít soukromé koupelny. 

Dyfed Shire Horse Farm: zemědělství i koně - Anglie

Malá rodinná farma v západním Walesu poskytuje místo pro karavan každému, kdo chce strávit dovolenou uprostřed přírody a stády koní. Rodina Lewisových tu na úpatí pohoří Preseli provozuje své hospodářství už od roku 1849. Děti tu dokonale zapomenou na svět a po mobilu zaručeně ani nesáhnou.

Malá rodinná farma v západním Walesu poskytuje místo pro karavan každému, kdo chce strávit dovolenou uprostřed přírody a stády koníMalá rodinná farma v západním Walesu poskytuje místo pro karavan každému, kdo chce strávit dovolenou uprostřed přírody a stády koní|Archiv

Když si zrovna nebudete užívat sílu oceánu, ke kterému je to patnáct minut autem, můžete se seznamovat s dravými ptáky nebo si střihnout projížďku na koních. Osedlat si dokonce můžete i valník u traktoru a dozvědět se něco o místním zemědělství. Poslední zbytky energie si pak děti mohou vybít na hřišti. Máte-li psa, nenechávejte ho tesknit doma. Je tu vítaný. Voda i přípojka na elektriku je k dispozici.

Ecocamping Glavotok: pláže u dubového lesa – ostrov Krk/Chorvatsko

Kemp Glavotok je vůbec prvním kempem v Chorvatsku, který získal prestižní evropskou značku Ecocamping. Nabízí hned tři štěrkové pláže, přičemž jedna z nich se pyšní Modrou vlajkou. Pokud si ale chcete užít soukromí, stačí si udělat procházku po zdejším členitém pobřeží a najít si svůj tichý koutek.

Kemp Glavotok je vůbec prvním kempem v Chorvatsku, který získal prestižní evropskou značku EcocampingKemp Glavotok je vůbec prvním kempem v Chorvatsku, který získal prestižní evropskou značku Ecocamping|Archiv

Oblíbenou atrakcí je tu skákání ze skal či potápění na nádech. Na děti tu čeká nafukovací mini aquapark a spousta zábavy díky pestrým animačním programům. Společně si pak můžete zahrát beach volejbal, ping-pong nebo si zapůjčit vodní skútr. Celý kemp se nachází uprostřed dubového lesa, takže se nemusíte obávat, že byste přišli k úpalu. Pokud chytnete místo v první řadě, budete to mít k vodě pouhých třicet metrů.

Vakantiepark Schouwen: moře i in-line bruslaři – Renesse/Nizozemsko

Kemp Vakantiepark Schouwen se přímo zaměřuje na rodiny s dětmi a nachází se v jihovýchodní části Nizozemska v provincii Zeeland. Již při příjezdu obdržíte program aktivit, které se budou konat v době vašeho pobytu. Ani rodiče se nesmí nudit, a proto jsou pro ně organizované tematické večery, živá hudba a kvízy.

Kemp Vakantiepark Schouwen se přímo zaměřuje na rodiny s dětmi a nachází se v jihovýchodní části Nizozemska v provincii ZeelandKemp Vakantiepark Schouwen se přímo zaměřuje na rodiny s dětmi a nachází se v jihovýchodní části Nizozemska v provincii Zeeland|Archiv

V provozu je i malý obchůdek, ze kterého každé ráno voní čerstvé pečivo a croissanty. Dosyta si tu můžete užít Severní moře, pláže i písečné duny. Vyrazit se dá i na nedaleký hrad Moermond ze 17. století. Pokud s sebou nevezete kola, rádi vám je tu půjčí. Okolí je připravené i na in-line bruslaře, rybáře i zapálené surfaře. V Renesse se navíc každou středu konají pouliční trhy.