Čtyřhvězdičkový kemp Riva Bella je obklopený typickou pobřežní vegetací.

Čtyřhvězdičkový kemp Riva Bella je obklopený typickou pobřežní vegetací. Zdroj: Naturisme-rivabella.com

Nejlepší evropské kempy: Splynutí s přírodou, dobré jídlo a vodní aktitivity za rozumnou cenu

Jste vášniví turisté a už vás nebaví mít složené nohy jenom pod stolem? Vybrali jsme pro vás pět evropských kempů, díky kterým zapomenete na čas, pomalu splynete s přírodou nebo si s přáteli zajdete na pořádný drink.

Domaine Riva Bella Naturiste – Korsika/Francie

Z jedné strany slané jezero Terrenzana, z druhé Středozemní moře a mezi tím čtyřhvězdičkový naturistickýkemp Riva Bella obklopený typickou pobřežní vegetací. Na Korsiku se jezdí hlavně kvůli přírodě. Roste zde sto čtyřicet endemických druhů rostlin. A protože kemp sousedí s nudistickou pláží, můžete s harmonií přírody splynut úplně dokonale. Nalaďte se na francouzskou notu a zahrajte si petangue či vyzkoušejte lukostřelbu. Učarovalo vám tohle místo a chcete se sem vracet? Nechte tu svůj karavan do příštího léta zaparkovaný. Pokud se sem rozjedete mimo prázdniny a strávíte zde více než deset dní, dostanete slevu.

Kemp Lichnos - Parga/Řecko

Už jste někdy parkovali váš karavan pod pět set let starými olivami? V kempu Lichnos je jich celý háj a hned u nosu průzračné Jónské moře a písečná pláž. Rozhodně vás tu nebude rušit městský cvrkot, protože do Pargy je to patnáct minut lodí. Můžete tam však doplnit zásoby. Do kempu se vejde sto padesát karavanů i vaši domácí mazlíčci. I když se nacházíte uprostřed přírody, je teplá voda ve sprchách po celý den samozřejmostí. Abyste si mohli prohlédnout i ty nejutajenější pláže v zálivech Pargy, jsou k dispozici malé lodičky. Pronajmout si můžete i rybářské náčiní.

Camping Ninska laguna – Nin/Chorvatsko

Chcete se naučit kitovat? Pak je Ninská laguna pro vás i vaše draky tím nejlepším místem. Navíc jen pár desítek metrů odsud můžete zaparkovat svůj karavan a mít to tak, co by kamenem dohodil. Až vás navečer bude všechno bolet, stačí jen uklidit náčiní a vyrazit do historického Ninu na super večeři, podívat se na nejmenší katedrálu světa či se ponořit do jezírek s černým zlatem – léčivým bahnem. Samotný kemp je standardně vybavený a v okolí je všechno potřebné od ambulance přes poštovní schránku až po supermarket. Na přilehlý ostrov Vir je to jen 20 km.

Camping Lacona – Elba/Itálie

Elba je jeden z nejzelenějších italských ostrovů a je vyhlášená svou průzračnou vodou i potápěčskými možnostmi. Je také velmi dobře připravená pro kempaře a jejich karavany. V kempu Lacona na jihu ostrova najdete trh, bar, pizzerii, dětský koutek a pronajmete si tu i skútr. Pokud dojde k úrazu, nemusíte nikde běhat, lékařská služba je zde zajištěná. Ke standardnímu vybavení patří koupelna pro tělesně postižené i pro čtyřnohé miláčky. Zdarma můžete využít bazén, kajaky a gril. Ušetříte i svá mobilní data, protože Wi-Fi je gratis. Písečná pláž u kempu je dlouhá jeden kilometr, takže se sem v pohodě vejdou všichni.

Camping Alvor – Alvor/Portugalsko

Portugalsko je u českých turistů stále oblíbenější. Nejen pro příznivé ceny, celkovou atmosféru a pocit bezpečí, ale i kvůli dlouhým a výjimečně čistým písečným plážím v Algarve. Na okraji malého malebného městečka Alvor leží útulný kemp, kde se můžete utábořit i se svým obytným autem. V objektu najdete bazén, obchod i restauraci. Počítat můžete s připojením na 6 i 10 ampér. Na děti čeká hřiště. Do historického centra Alvoru dojdete pěšky za deset minut. Buďte tu kolem páté odpolední, kdy v místním Sunset baru, odkud uvidíte na přístav, mají šťastnou hodinku a pivo i míchané nápoje nabízejí za půlku.