Zdroj: pujcka.co

Češi milují vánoční trhy v zahraničí. Nasát atmosféru ale vyráží bez cestovního pojištění

Advent už je v plném proudu a s ním i výlety na vánoční trhy. Řada lidí vyráží nasát vánoční atmosféru do zahraničí. Oblíbené trhy jsou například v Drážďanech, ve Vídni nebo ve Varšavě. Bohužel mnoho Čechů zapomíná na cestovní pojištění. Jenže i jednodenní výlet za punčem si ho žádá.

Na vánoční trhy do zahraničí se vydává zhruba třetina Čechů, bohužel každý čtvrtý bez cestovního pojištění. A právě absence pojistky může sváteční atmosféru vmžiku proměnit ve velmi nepříjemnou záležitost. 

Neriskujte vánoční trhy v zahraničí bez cestovního pojištění

Češi milují vánoční trhy v Německu, v Rakousku, v Polsku a dokonce řada z nich si nenechá ujít ani ty na Slovensku. Mnoho z nich si ale stále myslí, že jim pro pár hodin v zahraničí stačí jen evropský průkaz zdravotního pojištění. Opak je ale pravdou. Nestačí.

Jeden neopatrný pohyb a hned se vám pohodový výlet může pořádně prodražit. Uklouznutí na zledovatělém chodníku, naražená záda, bolavý zub, vyvrknutý kotník. To vše můžete způsobit jak sobě, tak i někomu jinému. Modrá kartička pojištěnce vám v těchto případech stačit nemusí. Co naopak oceníte je komerční produkt, jako je například Kooperativa cestovní pojištění, stejně tak ale i pojištění Allianz, AXA, Generali, Uniqa nebo ČSOB.

Proč Evropský průkaz zdravotního pojištění na vánoční trhy nestačí?

Modrá kartička, kterou má většina stále při sobě, nezahrnuje:

-        úhradu majetkových škod druhé osobě

-        asistenční služby

-        transport do nemocnice

-        převoz zpět do České republiky

To vše vám může odpolední výlet na vánoční trhy prodražit o desítky až stovky tisíc korun. Nehledě na to, že jen s evropským průkazem zdravotního pojištění, by po vás mohla být vyžadována spoluúčast i u běžné zdravotní péče.

Na vánočních trzích oceníte i pojistku na blbost a havarijní pojištění

Cestovní pojištění není vůbec drahé. Na osobu na den stojí pár desítek korun, snadno pak smlouvu uzavřete online během několika minut. Stačí si na internetu cestovní pojištění srovnat a vybrat to nejlepší pro vás.

Pokud si sjednáte například cestovní pojištění Uniqa, pak s ním můžete vhodně zkombinovat i další užitečná připojištění.

-        pojištění odpovědnosti

-        havarijní pojištění

Takzvanou pojistku na blbost oceníte především s malými dětmi, které jsou často viníky nehod, při kterých dojde k poškození vystavovaného zboží. Havarijní pojistka vám pak může pomoci na cestách. Na vánoční trhy se vydáváme v období, kdy počasí a stav silnic řidičům dvakrát nepřejí. Nenechávejte tak raději nic náhodě a pojistěte se i na jednodenní výlet v době adventu.

Vánoční trhy ve Vídni se konají už 170 let. Co návštěvníkům nabízejí? >>>