Hotel Santos Express Train

Hotel Santos Express Train Zdroj: archiv

Hotel Santos Express Train
Hotel Santos Express Train
Hotel Santos Express Train
Hotel Santos Express Train
Hotel Santos Express Train
8
Fotogalerie

Hotel Santos Express Train aneb Užijte si krásný výhled z kupé vlaku na Indický oceán

Na sociálních sítích to vypadá, že pokud někdo nevyfotí krásné snímky ze své dovolené, jako by ani nikde nebyl. Prázdninových fotek se ve virtuálním světě potuluje nespočet. Server Hostelworld sestavil na základě hlasů svých uživatelů 10 ubytování po celém světě, která jsou levná a zároveň nejfotogeničtější.

žebříčku se mezi nejlepšími umístil originální hotel Santos Express Train v Jihoafrické republice. Osobní vlak z dvacátých let předělaný na hotel stojí zaparkovaný přímo na pláži u Indického oceánu v přímořském městě Mossel Bay. Jedno z nejoblíbenějších turistických míst na jihu Afriky leží na půli cesty mezi Kapským Městem a Port Elizabeth. Jednou z lákavých atrakcí je i hotelový vlak.

Stoleté vagony

V pěti vagonech s kupé upravenými na pokoje s jednoduchým zařízením nabízíubytování pro jednoho až čtyři hosty. Jedna souprava je pro cestovatele s menším rozpočtem, ve společném prostoru je 16 paland. Součástí vlaku je také restaurace a salonek pro slavnostnější události. Složit hlavu v něm může i náročnější klientela, která v luxusních apartmánech pocítí ducha koloniálních dob.

Dvě kupé postavená v letech 1919 a 1921 doputovala lodí z Anglie do Jihoafrické republiky, kde sloužila luxusní železniční společnosti, dokud je nevyřadili z provozu. V roce 2013 se po renovaci stala součástí Santos Express Train. Jeho majitelé slibují všem svým návštěvníkům také bezplatné Wi-Fi, jež jim zaručí, že jejich dech beroucí a romantické fotky z hotelového vlaku s výhledem na oceán mohou včas sdílet se svými přáteli doma.


Celkemlevně

Ceny za noc se pohybují v přepočtu zhruba od 350 Kč ve sdíleném vagonu, dvoulůžkové kupé pořídíte od 700 Kč a noc Royal suites vyjde na 2050 Kč.