Mobilní hotel Tundra Lodge

Mobilní hotel Tundra Lodge Zdroj: profimedia.cz

Mobilní hotel Tundra Lodge
Mobilní hotel Tundra Lodge
Mobilní hotel Tundra Lodge
Mobilní hotel Tundra Lodge
4
Fotogalerie

Pojízdný hotel Tundra Lodge: Vychutnejte si polární safari z tepla svého pokoje

Věděli jste, že polární medvědi jsou hodně náladoví? Jejich chování můžete sledovat z pohodlí a tepla hotelu. Jedinečný mobilní vlak Tundra Lodge v Kanadě je přímo určený a postavený pro sledování polárních zvířat v jejich přirozeném prostředí.

Návštěvníci se mají připravit na to, že když se jim během večeře zastaví ruka s dalším soustem v půli cesty a na chvíli se zadívají do krajiny, jako faux pas se to brát nebude. V pojízdném hotelu v subarktické tundře poblíž malého pohraničního kanadského města Churchill v Manitobě se to prý často stává. Až k oknům obytného vozu totiž míří zvědaví polární medvědi.

V oblasti se největší pozemní masožravci vyskytují celoročně, ve velkém přichází hlavně v říjnu a listopadu, kdy čekají na zamrznutí zátoky Hudson Bay a vyrazí na lov tuleňů. V tomto období je také největší nával turistů a zájemcům o nevšední zážitek se doporučuje rezervovat si místa s velkým předstihem.

Tundra Lodge má 32 pokojů, v kupé jsou patrové postele, v celém vozu šest společných toalet a čtyři sprchy, salon pro sledování zvířat, jídelní vůz a venkovní pozorovací plošiny. Z hotelu hosté vyráží na expedice mrazivou kanadskou divočinou. Kromě ledních medvědů mohou vidět soby, arktické lišky nebo sněžné sovy. Přidaným bonusem je velkolepá světelná show: polární záře.


Kolik stojí noc  s medvědy?

Cena za šestidenní balíček v kanadské tundře s ubytováním v pojízdném hotelu začíná v přepočtu na 180 000 korunách.