Zdroj: Camp Center International, s.r.o.

Nepromeškejte šanci a zkuste získat stipendium na studium střední školy v USA

Studovat v zahraničí je nenahraditelná zkušenost, která dá každému člověku do života tolik, co mu nedá snad ani celé studium v Česku. Naučí se postarat sám o sebe, pozná jiné kultury, zlepší si jazykové dovednosti, změní se mu pohled na celý život. Absolvovat takovou zkušenost během VŠ složité není. Vyjet už na střední škole je ovšem něco jiného.

Strachujete se o finanční hledisko? Faktem je, že život v zahraničí nemusí být vždy o tolik dražší než ve velkém českém městě, jako jsou Praha či Brno. Díky stipendiu navíc můžete ušetřit spoustu peněz.

CCI spouští výběrové řízení na středoškolský pobyt v USA 2023-2024

Kdo má zájem o středoškolské studium v USA, tomu by určitě neměla uniknout rodinná agentura Camp Center International (CCI). Ta byla jednou z prvních v ČR, jež začala studenty SŠ vysílat na pobyty do USA. Teď na konci ledna pořádá výběrové řízení na stipendium na studium střední školy v USA pro školní rok 2023-2024, které se koná 22. 1. 2023 v Hradci Králové.

Každý výherce stipendia (bývají dva) získají pobyt v hodnotě 300 000 Kč na financování 10měsíčního pobytu, tedy jednoho školního roku v USA. Školní rok trvá od srpna do června následujícího roku. Celou dobu student bydlí v hostitelské rodině a studuje na americké střední škole. V červnu většina studentů ještě pár týdnů zůstává, aby si užili cestování po USA či navštívili přátele.

Camp Center International, s.r.o.

Jak získat stipendium na studium v USA?

Výběrové řízení je letos určeno pro žáky narozené v rozmezí 1. 3. 2005 až 1. 8. 2008. Musí prokázat dostatečnou znalost anglického jazyka (v testu a na pohovoru) a mít dobré známky. Za poslední 3 roky nesmí mít žádnou horší známku než 3, průměr horší než 2,0 a z angličtiny nejhůře 2. Toto se dokazuje scany vysvědčení za poslední tři roky.

Pokud dítě tyto formality splňuje, stačí jen vyplnit přihlášku ke stipendiu v USA a ukázat, že má o něj skutečně zájem. Zájemci píšou esej v angličtině na téma „Proč chci studovat rok na střední škole v USA“ a natáčí 90sekundové video, ve kterém se představí. Žádné podmínky dané nejsou, kdo porotu více zaujme svým kreativním provedením, ten má vyšší šanci na výhru.

Pro účast ve výběrovém řízení je nutné uhradit ještě poplatek ve výši 1 900 Kč. To je zlomek z celkové částky, kterou student na roční pobyt v USA může získat. Stipendium mu pokryje vše kromě kapesného, zdravotního pojištění a víza na americké ambasádě v Praze. Získá tedy nejen ubytování, ale i zpáteční letenku.

Zkusit získat stipendium se určitě vyplatí

Mnoho rodičů a studentů o možnosti získat stipendium na studium v USA neví. Další nemají dostatek odvahy, aby se přihlásili, nebo aby se vydali na rok do USA. Bez rodičů, bez kamarádů. Je to životní zkouška, to je pravda. Ale zkouška, která váš život navždy změní k lepšímu. O stipendium na středoškolské studium v USA se u CCI hlásí každý rok asi 50 uchazečů, šance jsou tedy vysoké. Na webu www.cci.cz si navíc můžete na studentských blozích přečíst příběhy některých studentů a výherců stipendií.