Obálka

Obálka Zdroj: Lidé a Země

Uganda
Mexiko
Finsko
Myanma
Czech Press Photo
6
Fotogalerie

Ugandská perla Afriky, Mexiko, nebo finské Laponsko? Nejen o tom píšeme v listopadovém čísle LaZ!

Přinášíme vám pravidelnou dávku zážitků z celého světa v novém čísle jediného českého cestovatelského měsíčníku. Tentokrát s námi zavítáte do Afriky, Asie nebo severní Evropy.

Pokud byste na africkém kontinentu měli navštívit jen jedinou zemi, bezpochyby by jí měla být Uganda. Na jejím území totiž najdete řadu lákadel – sopky, pětitisícová pohoří, vodopády, deštné pralesy i savany. S Vladimírem Lemberkem navštívíte několik ugandských měst, projedete se na člunu po Viktoriině jezeře a zatančíte si s přátelským domorodým národem Batwů.

Aleš Gill navštívil střední Mexiko a vydal se objevovat místa, kde je turistů pomálu a o nichž se v téměř žádných průvodcích nedočtete. Navštívil důlní město Guanajuato protkané mnoha tunely, geografický střed země, jejž střeží černá socha Krista, a Tequilu, město, které dalo název alkoholickému nápoji. A víte, co to je a jak chutná michelada? To se dozvíte právě v Alešově článku!

V Duelu se tentokrát utkají hlavní města Thajska a Malajsie. Dáte přednost dynamickému a rušnému Bangkoku s největší zlatou sochou Buddhy na světě, nebo tradičnějšímu Kuala Lumpuru, které bylo zvoleno za jeden ze sedmi nových městských divů světa? Pro milovníky thajského pobřeží si pak šéfredaktor Honza Čermák v Sedmičce připravil přehled těch nejatraktivnějších oblastí pro každého cestovatele. Vybrat si můžete od těch turisticky nejznámějších lokalit až po téměř opuštěné ostrovy.

V novém čísle časopisu Lidé a Země se těšte i na rozhovor s prestižním fotografem Filipem Singerem, na poznatky o nomádském životě v Kyrgyzstánu nebo objevování tichého finského Laponska. A Jarda Zaoral vám představí projekt Koruna Česka zastřešující nejvyšší vrcholy českých pohoří.