Lidé a Země oslaví 70. narozeniny Dnem plným cestování

Lidé a Země oslaví 70. narozeniny Dnem plným cestování Zdroj: Lidé a Země

Ladislav Zibura pobaví historkami z Asie
Martin Písařík předá čerstvé zážitky z druhé etapy cesty Afrikou
Jolana Sedláčková se podělí o dojmy ze zimní Sibiře
Slávek Král představí zeměkouli očima stopaře
Pavel Pavel zavzpomíná na setkání s Thorem Heyerdahlem
7
Fotogalerie

Lidé a Země oslaví 70. narozeniny Dnem plným cestování

V dubnu si připomínáme 70 let od prvního vydání časopisu LIdé a Země, který je nyní jediným měsíčníkem o cestování na českém trhu. Jedním z dárků, které redakce připravila pro své čtenáře i všechny ostatní cestovatelské nadšence, je oslavu kulatého jubilea formou Dne plného cestování. Těšit se můžete na přednášky a besedy dobrodruhů v čele s poutníkem Ladislavem Ziburou, křest knihy rozhovorů, charitativní aukci fotografií, asijské dobroty a filmové překvapení. Zkrátka den plný putování po světě, příjemných setkání a pohody.

Den plný cestování se uskuteční v sobotu 23. dubna 2022 od 10 hodin v pražském kině BIO OKO, a to ve spolupráci s festivalem Diáky. Program bude rozdělený do dvou bloků. 

PRVNÍ BLOK

První část Dne plného cestování s časopisem Lidé a Země obstará trojice rozmanitých osobností. Novinář Bronislav Jaroš bude vyprávět (10.10 – 11.00) o putování Ukrajinou, která nás bude snad zase brzy potřebovat i jako cestovatele. Pavel Pavel – strojař ze Strakonic, který v roce 1986 jako první na světě rozhýbal sochu na Velikonočním ostrově, zavzpomíná také na setkání s legendárním Thorem Heyerdahlem (11.30 – 12.30). A nezdolný stopař Slávek Král i se svojí fenkou Corey se stane vaším průvodcem zeměkoulí (13.00 – 14.00).

DRUHÝ BLOK

Druhou část Dne plného cestování s časopisem Lidé a Země zahájí nadšená dobrodružka Jolana Sedláčková (15.00 – 16.00), která nás zavede na místo, kam se asi jen tak hned nepodíváme – na zimní Sibiř. Herec Martin Písařík pak povypráví o druhé etapě cesty do Afriky po jedné stopě (17.00 – 18.00) a závěrečný vstup nebude mít nikdo menší než Ladislav Zibura se svou zábavnou přednáškou o putování Asií (18.30 – 20.15). V průběhu tohoto bloku dojde i ke křtu knihy Hovory o světě, plné rozhovorů, a to za účasti nejen tří již uvedených osobností. V charitativní aukci ve prospěch nadace Leontinka budete moct vydražit podepsané fotografie známých cestovatelů, připravena je i soutěž o hodnotné ceny. Třešničkou na narozeninovém dortu bude exkluzivní filmové překvapení (21.00 – 22.20).

Vstupenky na akci jsou k dispozici na webu BIO OKO. Můžete navštívit jeden z bloků, nebo si zajistit vstup na celý den.