Zdroj: NaCesty.cz

Tip na exotickou dovolenou v zimních měsících: Objevte Maledivy

Bílé písčité pláže, bungalovy na kůlech nad mořskou hladinou nebo dechberoucí západy slunce. To všechno jsou jen střípky mozaiky zážitků, které turistům nabízejí Maledivy. Souostroví v Indickém oceánu je stále častěji cílem Evropanů, kteří v zimní sezóně vyrážejí relaxovat do exotických destinací.

Ať už patříte mezi milovníky aktivní dovolené plné objevování, nebo se řadíte ke klidnější skupině vyhledávající pohodový odpočinek, Maledivy vám mají co nabídnout. Pod mořskou hladinou průzračných lagun můžete na vlastní oči sledovat rozkvět života v podobě barevných korálů, nesčetných hejn malých rybek i dalších mořských živočichů. To vše navíc máte vždy jen pár kroků od ubytování. Týden na ostrovech vás spolehlivě zbaví stresu a neklidu.

Poznávejte svět pod hladinou i na souši

Rájem potápěčů jsou celé Maledivy, ale přesto stojí za to vybírat, kam přesně se vydáte. Například Ari Atol nabízí turistům historické památky na ostrově Thoddoo, kde můžete vidět i melounové plantáže a prohlédnout si způsob pěstování Pepřovníku betelového, který slouží jako základ místní žvýkací směsi chránící místní proti parazitům.

Pod mořskou hladinou při šnorchlování kolem ostrovů během pár minut objevíte pestrý život. Ale pokud chcete na vlastní oči vidět skutečné unikáty, stojí za to potápět se v okolí Atavaru Thila, kde leží originálně zbarvené korálové útesy. Dalším cílem potápěčů jsou Blue Caves u ostrova Nika. Jeskyně nabízejí různorodá zákoutí vodou vymletých tunelů s hojným zastoupením fauny i flóry.

Nejoblíbenější resorty Ari Atolu

Pro rodiny s dětmi je nejčastějším cílem Hotel Ellaidhoo Maldives by Cinnamon. Ten nabízí vedle špičkového zázemí taky dětské hřiště, sportovní vybavení pro děti, popřípadě hlídání dětí. Pro páry, novomanžele i seniory je skvělým tipem například Hotel Angaga Island Resort & Spa, kde mají vlastní lázně, masáže nebo kosmetické centrum. V obou resortech samozřejmě nechybí ani široká nabídka sportovního vyžití v čele s vodními sporty, čistá pláž hned u hotelu nebo kvalitní jídlo i pití.