Zdroj: answear.cz

Jakou pánskou bundu by si měl vybrat milovník cestování?

Pokud milujete cestování a turistiku, měla by vám společníka vždy dělat kvalitní bunda, která vás ochrání před jakoukoli nepřízní počasí. Před tím, než vyrazíte za dalším dobrodružstvím, je tak vhodné se po pořádné pánské bundě poohlédnout. Pár tipů, jak vybrat tu správnou pánskou bundu na cesty naleznete níže.

Proč nevyrážet na cesty bez bundy ani za pěkného počasí?

I když je venku slunečný letní den, nesmíte zapomínat na možnost rychlé a mnohdy silné letní bouřky, kdy není problém jen déšť a prudký pokles teploty, ale mnohdy i silný vítr. Tyto nepříznivé podmínky pak vedou k rychlému podchlazení, které může skončit nejen nachlazením. Prohlédněte si pánské bundy na answear.cz, a jistě mezi nimi najdete dokonalý model pro každou vaši cestu.

Kterou bundu si tedy zabalit, když vyrážíte na výlet v létě?

V letních měsících jistě nepotřebujete příliš hřejivou variantu, a tak jsou vhodné především nepromokavé pánské bundy, větrovky, ale i bundy 3v1.

Jaké nepromokavé bundy jsou dobrou ochranou před deštěm?

Při výběru nepromokavé bundy se můžete setkat s bundami, které vás chrání za pomoci membrány nebo tzv. zátěru.

Cenově výhodnější jsou bundy, které poskytují ochranu zátěrem, ale skrývají i řadu nevýhod. Tou nejvýraznější z nich je neprodyšnost takové bundy, protože použitý zátěr neumožňuje průnik vlhkosti oboustranně. V případě, že se tak za deště zpotíte, určitě se nebudete cítit komfortně a budete mít pocit, že se na vás bunda lepí. Kromě toho neodolává tato povrchová úprava otěru, a tak bez pravidelné impregnace začne časem promokat.

Vhodnější volbou jsou nepromokavé bundy, které vás chrání za pomoci membrány. Tyto bundy mají dlouhou životnost a díky prodyšnosti poskytují i příjemný komfort i když je trochu tepleji. Nevýhodou je samozřejmě vyšší pořizovací cena, pokud však vyrážíte na výlety často, není nad čím váhat.

Při výběru nepromokavé bundy by vás jistě měl zajímat ukazatel ochrany, kterou poskytuje. To poznáte díky tzv. vodnímu sloupci, který udává, jakému množství vody bunda odolá.

answear.cz

A co klasické větrovky?

Spolehlivou ochranu proti větru vám poskytne klasická větrovka, pro tuto bundu je typické, že vás ochrání nejen před větrem, ale i proti lehkému dešti, protože je vodoodpudivá. Velkou výhodou této bundy pak je její jednoduchá skladnost, protože vám v batohu zabere minimum místa.

Proč jsou stále populárnější bundy 3v1?

Velké popularitě se v poslední době obzvlášť v létě těší bundy 3v1, které poskytují ochranu před větrem i deštěm, ale zároveň si můžete zvolit, jak teplou bundu dnes potřebujete. Bundy 3v1 totiž mají zpravidla tepelnou vložku, kterou můžete vložit nebo naopak vyjmout, když je příliš teplo.

Vyrážíte s oblibou na jaře nebo na podzim? A máte už softshellovou bundu?

Ideální variantou pro proměnlivé chladnější počasí jsou softshellové bundy, které poskytují ochranu před deštěm, silným větrem a díky fleecové podšívce i pěkně zahřejí. Navíc jsou i paropropustné, což oceníte třeba při náročném úseku vaší cesty. Kromě toho naleznete v současné nabídce na trhu řadu trendy modelů, které vám padnou jak ulité. Zkuste se podívat na nabídku softshellových bund od prémiových značek na https://answear.cz, kde si jistě vyberete.

Hledáte spíše pánskou bundu na zimní cestování?

Pro zimní výlety je vhodné se zamyslet na péřovými či prošívanými bundami. Nejpopulárnější jsou prošívané bundy, které působí elegantně, a díky vatové výplni jsou velmi skladné. Jen pozor na to, jak moc má být bunda hřejivá.

Skvělou volbou do mrazu jsou pak péřové bundy, které dokonale zahřejí, ale neodolají vodě, protože mokré peří ztrácí své izolační schopnosti, proto ji nikdy nenoste do deště.