.

. Zdroj: Pexels.com

Nemůžete cestovat? Udělejte si dovolenou na zahradě!

Vyjet k moři je pro mnoho z nás vrcholem trávení volného času, ale někdy se holt přihodí nějaká ta pandemie, která nám to znemožní. Odpočívat a užívat si volné chvíle jde ale i doma. Třeba na zahradě!

Chce to džungli!

Jak vyrobíte dovolenou? Přece pořádnou džunglí! Zahradu, terasu nebo balkon osázejte rostlinami s pestrými květy a bohatou zelení. Skvělé jsou dosny, které lze úspěšně pěstovat také v nádobách, glorióza, která se pne jako liána a odmění se vám ohnivě červenými květy, nebo populární trubač. Lákavý je také s exotikou spjatý bambus, ale vhodný je pro zkušené zahradníky. Je totiž velmi životaschopný, a když mu razantně neomezíte kořeny, zaroste vám klidně celou zahradu. Chcete-li zastínit plot či stěnu pergoly, budete mít úspěch i s obyčejnými fazolemi. Krásně se pnou a jejich motýlovité květy v odstínech červené, bílé a fialové vypadají překvapivě dekorativně. Navíc kvůli nim nemusíte navštívit ani Baumax, koupíte je v každém zahradnictví.

Nábytek za dostupnou cenu

Pohodlný zahradní nábytek je pro venkovní relaxaci nezbytný. Jestli si chcete čas ve stínu své nové džungle pořádně vychutnat, zapomeňte na ohavnosti z bílého plastu a raději investujte do dřeva. Nemusíte přitom utratit desetitisíce. I takové Tchibo vede kolekci zahradního nábytku. Je nejen za velmi přijatelné ceny, ale také vyroben ze dřeva z udržitelných zdrojů. Dřevo použité na nábytek Tchibo nese certifikát FSC (Forest Stewardship Council), což znamená, že jeho koupí nepřispíváte k pustošení (pra)lesů ani k vykořisťování lesních dělníků. Posezení na takovém lehátku si tudíž užijete dvojnásobně.

Exotika z dárkových potřeb

Japonský chrám nebo arabský bazar si na zahradě asi nevytvoříte, ale atmosféru orientálních dálek vám pomohou navodit vhodné dekorace. Pořídit je můžete i na nečekaných místech. Jedním z nich je obchod s dárkovými předměty Nanu-Nana. Vsaďte na keramiku netradičních tvarů, rustikální dřevo a syté barevné odstíny. A nezapomeňte na vůni! Když se zahradou rozline santal nebo vanilka, ihned se přenesete do jižních krajů. K dokonalosti pak už stačí jen hudební podkres (Je libo tóny orientu, nebo raději jihoamerické rytmy?) a sklenička něčeho studeného.