Objevte krásy Bulharska

Objevte krásy Bulharska Zdroj: Profimedia.cz

Objevte krásy Bulharska
Objevte krásy Bulharska
Objevte krásy Bulharska
Objevte krásy Bulharska
5
Fotogalerie

Bulharsko: Únik za pohodou se zeleným semaforem

Léto se chýlí ke konci, takže pokud chcete uniknout před mediálním virovým šílenstvím, dobít baterky a vykoupat se v moři, je nejvyšší čas začít balit. Máme tip na zemi, kam se Češi zatím můžou vydat bez jakéhokoli omezení, komplikace na nás nečekají ani při zpáteční cestě. Proč vyrazit do Bulharska?

Zatímco do Chorvatska mířily po celé léto plné vlaky, Bulharsko zůstávalo stranou zájmu českých turistů. Přitom je tahle země členem Evropské unie, takže do ní můžete vyrazit jenom s občankou, a díky podobnosti jazyků se dá i celkem slušně dorozumět bez znalosti cizích jazyků (jen si dejte pozor na opačný význam kývání a vrtění hlavou). Nezanedbatelnou výhodou je i zatím stále ještě velmi příjemná cenová úroveň služeb.

Rozhodně nebudete ani trpět hlady. Bulharská kuchyně je výsledkem vlivů evropské a orientální (koneckonců země sousedí s Tureckem), základem je především maso a zelenina. A samozřejmě i sýry, díky nimž si možná často vzpomenete na dalšího souseda, Řecko. U moře si můžete pochutnat na čerstvých rybách. I tady platí, že vaše peněženka nebude plakat.

Černomořské pobřeží není jediným lákadlem. Na své si přijdou i ti, kteří se rádi toulají zelenou přírodou, vyrážejí na túry do hor (bulharská pohoří Rila a Pirin jsou opředená legendami) nebo poznávají navštívené země prostřednictvím historických památek a městských zákoutí.

Co můžete v Bulharsku zažít, jaké speciality ochutnat nebo čím je tahle neprávem opomíjená země jedinečná, se dozvíte v zářijovém vydání Lidé a Země, které je právě na stáncích. Anebo si ho jednoduše objednejte na iKiosek.cz.