Lidé a Země 9/2020

Lidé a Země 9/2020 Zdroj: Lidé a Země

Na co se můžete těšit v zářijovém LaZ
Na co se můžete těšit v zářijovém LaZ
Na co se můžete těšit v zářijovém LaZ
Na co se můžete těšit v zářijovém LaZ
Na co se můžete těšit v zářijovém LaZ
7
Fotogalerie

Myanma, Libanon nebo Jižní Afrika - nejen tam vás zavede nové číslo LaZ

Předplatitelé už mají zbrusu nové číslo časopisu Lidé a Země ve schránkách, všichni ostatní si mohou novou dávku cestovatelské inspirace koupit v trafikách ode dneška. Co na vás na 116 stránkách zářijového vydání čeká?

Nejvíce jsme se zaměřili na Myanmu, vlídnou zemi jihovýchodní Asie, která si ještě stále zachovává svoji autentickou kulturu a atmosféru. Představíme ji pohledem tří Janů. V hledáčku máme i Libanon, který se v srpnu dostal na titulní strany snad všech světových médií. Ani výbuch v Bejrútu nedokáže zničit krásy téhle malé země, do které je prý snadné se zamilovat. Mimo jiné díky vyhlášeným vínům, podobně jako v jižní Francii, v oblasti kolem řeky Rhôny, která toho ovšem nabízí mnohem víc. Poradíme, jak a za kolik si užít krásy Jižní Afriky nebo na čem si pochutnat ve Slovinsku. Dobrodružným duším by se mohla zamlouvat reportáž o treku v jihovýchodním Nepálu.

Cestování po světě se zatím do starých kolejí nevrátilo, což může být vhodná příležitost prozkoumat zákoutí naší domoviny. Co takové Děčínsko? Dočtete se, jak si ho aktivně užít s celou rodinou.  

A o jakých lidech tentokrát píšeme? O dvou klucích, kteří si říkají Skate World Better a v Africe staví skateparky. O Rohinzích, kteří byli nuceni prchnout z Myanmy do sousedního Bangladéše. A dozvíte se i to, jak se žije české lékařce v Německu.

Pokud se nedostanete do trafiky nebo v ní už zářijové číslo Lidé a Země nenajdete, nezoufejte! Objednejte si ho pohodlně z domova přes iKiosek.cz. Jestliže si rovnou pořídíte roční předplatné, dostanete dárek a navíc nebudete hradit dopravu až do vaší schránky.

Pojďte s námi poznávat lidi a země!