Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721

Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721 Zdroj: www.dolnimorava.cz

Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721
Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721
Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721
Nejdelší visutý most na světě Sky Bridge 721
5
Fotogalerie

Za zbrusu novým nejdelším visutým mostem na světě na Dolní Moravu

Horský turistický areál Dolní Morava se chystá otevřít další jedinečnou atrakci. Po oblíbených zábavách, mezi něž patří stezka v oblacích, mamutí horská dráha či model Obří mamut, nabídne už 13. května 2022 návštěvníkům zážitek, který nemá obdoby. Jde o nejdelší visutý most na světě jménem Sky Bridge 721.

Lávka v nebesích povede od turistické chaty Slaměnka až na vrchol Chlum, asi pět až šest kilometrů vzdušnou čarou jižně od Králického Sněžníku. Turistům se tak naskytne nádherný výhled na okolní pohoří a také údolí Mlýnského potoka. Most je dlouhý 721 metrů a bude tak o více než 200 metrů delší než současný nejdelší, Arouca 516 v Portugalsku. V nejvyšším bodě se ocitnete 95 metrů nad zemí. Začíná ve výšce 1125 metrů a opustíte ho o 10 metrů výš.

Kromě procházky nad horskou krajinou Králického Sněžníku a úchvatných výhledů si návštěvníci mohou zahrát neobvyklou hru, která je poučí nejen o zdejší historii. Společně se stavbou vznikla totiž také originální naučná stezka s názvem Most času, obohacená o prvky rozšířené reality. Stačí mít chytrý telefon a přístup k internetu a ocitnete se uprostřed příběhu šestnáctiletého chlapce, jenž odhaluje střípky z historie i skryté pravdy vlastní rodiny. Na začátku hry prozkoumáte řopík, tedy malou pevnost, která byla součástí československého opevnění. A poté si projdete trasu s naučnými panely, jejíž součástí je i téměř tři čtvrtě kilometru dlouhý visutý most.

Informace o ubytování, dalších atrakcích či podrobnosti o programu najdete na webu Dolní Moravy.