Zdroj: dotFOX

Za poznáním nemusíte jen do ciziny. Co za krásy lze objevit v Česku i v době covidu?

Každoročně míříme do zahraničí, ať už v zimě na hory, za exotikou, na jaře do evropských metropolí nebo v létě k moři. Sotva se vrátíme, už zase přemýšlíme, kam vyrazit příště. Covid nám bohužel udělal čáru přes rozpočet a cestovatelské plány utnul. Za to nám ale dal možnost zastavit se a rozhlédnout se po okolí, respektive po naší malebné krajině.

I v Česku je řada míst, která konkurují oblíbeným zahraničním turistickým cílům. Stačí jen trochu zapátrat v nabídce a vydat se poznávat krásy naší země. Navíc skvělou zprávou je, že nespočet z nich lze obdivovat i v zimě a v době lockdownu.

Kam se vydat na výlet v době lockdownu?

Rozmanité Česko nabízí možností více než dost, a to i v této nelehké době. Vyrazit můžete na vyhlídku Máj, která vás s trochou představivosti přenese do Arizony na ikonickou vyhlídku na řece Colorado. Místo navštívení francouzské katedrály Chartres můžete zvenčí obdivovat kostel sv. Ludmily na Náměstí Míru v Praze.

Plánovali jste výlet do Skotska? Zavítejte do Libereckého kraje do Kryštofova údolí, ráz krajiny i okolí je tomu skotskému velmi podobný. Láká vás Modré jezero na Novém Zélandu? Pokochejte se pohledem na lom Rabí v Plzeňském kraji. Milovníci dánské metropole si zas místo Kodaně mohou odskočit do Písku.

Možností je celá řada. Můžete prozkoumávat turistické trasy v jižních Čechách, na Moravě, ve Slezsku i na severu naší země. Můžete se procházet městy, obdivovat architekturu a nasávat zimní atmosféru.

Tajuplná historie, romantické výhledy a ledové divadlo

Zajímáte se o dějiny naší země, a tak vás mrzí, že přes zimu jsou všechny zámky zavřené? Kdo ví, jestli se vůbec otevřou návštěvníkům z jara. Kus historie ale na vás čeká i v přírodě, zavítat můžete na skalní hrady, které jsou mnohdy ukryty v lesích pod rouškou tajemna, proto už samotná cesta k nim je plná dobrodružství.

Navíc skalní hrady jsou velmi často spojeny i s romantickými vyhlídkami. Ti, kdo pak dávají před historií přednost právě výhledům, mohou vyrazit rovnou na jednu ze stovek rozhleden, které jsou posety po celé republice a které mnohdy nabízí pohled až za hranice naší země. Zamířit lze na vyhlídkové věže, skalní plošiny nebo horské hřebeny.

A nabídka turistických cílů v Česku v době lockdownu stále nekončí. Jednou z oblíbených přírodních atrakcí jsou i ledopády. Ty lze obdivovat jen v zimě za opravdových mrazů. Za ledopády v ČR lze vyrazit například do Českého Švýcarska, Českého ráje, Jeseníků nebo k Liberci. Tato přírodní ledová divadla nabízí skutečně jedinečnou podívanou, za kterou se vyplatí vydat i v těch největších mrazech.