.

. Zdroj: Sev.en Energy

Co Čech, to e-biker?

Možná vás to překvapí, ale z průzkumů veřejného mínění vychází jako nejoblíbenější sport v Česku pravidelně cyklistika. Doba se však mění a klasická mechanická kola začínají být velmi dynamicky nahrazována elektrokoly. Než se nadějeme, může tradiční pořekadlo „Co Čech, to cyklista“ vystřídat moderní „Co Čech, to e-biker“. Této revoluci napovídá i proměna samotné kultury této přepravy, kterou podporují projekty jako Sev.en Energy for Bikers.

Hitem letošní dovolené budou cyklovýlety po tuzemských krajinách

Pokud se chystáte na Krušnohorskou magistrálu, můžete využít nově budované sítě nabíjecích stanic Sev.en Energy for Bikers. Funguje to jednoduše: Přijedete, zapojíte elektrokolo, občerstvíte se a při odjezdu nic neplatíte (tedy až na to občerstvení…).

.. | Sev.en Energy

Možnost dobíjet elektrokolo přímo na cestě posunuje kulturu cestování na zcela novou úroveň

Síť Sev.en Energy for Bikers vyniká univerzálností a uživatelským komfortem. Nemusíte s sebou vozit těžkou a neskladnou nabíječku, a dokonce ani propojovací kabel – obsluha dané stanice vám ho ráda zapůjčí. Každá nabíjecí stanice PowerBox.ONE dokáže čerpat energii až do čtyř elektrokol najednou. V současnosti je projekt teprve ve fázi zrodu – v provozu je prvních deset nabíjecích stanic na Krušnohorské magistrále a ve městě Most. Již během léta chce však investor zprovoznit desítky dalších stanic v Ústeckém a Pardubickém kraji, a významně tak zvýšit dostupnost své sítě v regionech, v nichž má své energetické provozy.

.. | Sev.en Energy

Sev.en Energy je mezinárodní energetická skupina a jeden z nejvýznamnějších výrobců stabilní a spolehlivé energie v Česku. V rámci CSR a sponzoringových aktivit chce obecně dočerpávat energii tam, kde cítí, že v současnosti chybí. V elektrokolech vidí skupina budoucnost turistického ruchu i městské individuální přepravy, zároveň si však uvědomuje, že bouřlivě se rozvíjející trh se zatím nemůže opřít o kvalitní infrastrukturu. Záměr vybudovat síť nabíjecích stanic také koresponduje s mohutnými ekologickými investicemi do tradičních zdrojů. Elektrokola totiž spotřebovávají minimum elektřiny, a jejich emisní stopa je tak mnohonásobně nižší než u všech ostatních motorizovaných dopravních prostředků.