Lion House v Jihoafrické republice

Lion House v Jihoafrické republice Zdroj: Profimedia.cz

Lion House v Jihoafrické republice
Lion House v Jihoafrické republice
Lion House v Jihoafrické republice
4
Fotogalerie

Lion House v Jihoafrické republice: Bydlení šelmám na dotek

Projekt Lion House v Jihoafrické republice nevybočuje z nabídky podobných ubytování, která se na Airbnb nabízejí pod záložkou „celý dům k pronájmu“. Ale proč blízko dveří domu leží smečka lvů?

Protože v GG Conservation Wildlife, na jejímž pozemku Lion House leží, se ochranáři starají o sedm desítek šelem. Některé dřív žily ve volné přírodě a zde našly bezpečné útočiště, jiné se v rezervaci u Nairobi narodily. Jak vědci upozorňují, za posledních padesát let klesla populace lvů z půl milionu na dnešních dvacet tisíc a ubytováním ve volné přírodě chce GG Conservation na problém upozornit a zapojit do jeho řešení co nejvíc lidí.

Daří se, návštěvníci Lion House – menší patrové stavby maximálně pro šest hostů – svůj pobyt popisují jako „zážitek na celý život“. V areálu je možné se pohybovat jenom v automobilech a v oploceném prostoru lodge. Lvi jsou na dotek, zároveň návštěvníky chrání dvojitý plot jištěný elektřinou. Šelmy přicházejí sledovat nové hosty a jejich řev pak v jihoafrické savaně protíná zpěv ptáků a vzdálený dusot zeber, pštrosů nebo pakoňů, kteří také patří k chráněným zvířatům zdejší rezervace.

Mezi slony a žirafami

Na svérázné sousedy lákají návštěvníky v Jihoafrické republice také v Makanyane Safari Lodge, jejíž specialitou je společnost slonů, kteří se volně pohybují kolem nemovitosti. Keňský Giraffe Manor, luxusní sídlo v Nairobi, je zase vyhlášený stádem žiraf, které rády protáhnou dlouhé krky a společně s hosty snídají u jednoho stolu. A kdo si potrpí na silnější zvířata, neměl by vynechat State Game Lodge v Jižní Dakotě: tam spolu pod jednou oblohou tráví svůj čas návštěvníci resortu i desítky buvolů. Podobně volné mají svoje tábořiště tučňáci na Falklandech, a to u Sea Lion Lodge hned vedle Jižního Atlantského oceánu.


Za kolik mezi zvěř?

Ubytování Lion House hledejte na Airbnb, cena začíná v přepočtu na 2400 Kč za noc. Nezisková organizace GG Conservation dává vydělané peníze do ochrany zvířat.

Na snímky z ubytování v těsné blízkosti lvů se podívejte zde: