Kapela The Killers

Kapela The Killers Zdroj: Colours of Ostrava

LP
Tindersticks
BLack Pumas
Youssou N´Dour
Muthoni Drummer
30
Fotogalerie

The Killers! Zabijáci z Las Vegas budou hlavní hvězdou festivalu Colours of Ostrava 2020

Kapela, která by mohla klidně pocházet z Británie, kdyby nebyla tak úzce spjatá s americkým Las Vegas. The Killers si v sobě sice udržují pořádnou dávku springsteenovského kytarového rock´n ´rollu a neskrývají úctu k Elvisu Presleymu. V létě si jejich hudbu naživo vychutnají i fanoušci v Ostravě a to ve čtvrtek 16. července. Festival se uskuteční na svém tradičním místě – v Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě ve dnech 15. - 18. července 2020.

Kromě The Killers, kteří budou největší hvězdou a nikoho zvučnějšího už prý čekat nemáme, potvrdil festival, že bude oznámeno ještě dalších 40 umělců, z nichž řada vystoupí v ČR vůbec poprvé. Mezi nejzvučnější jména z těch oznámených patři Laura Pergolizzi alias LP, která se na Colours vrací po třech letech, kdy uhranula tamní publikum. Další peckou jsou kapely Twenty One Pilots a Lumineers, kteří v minulosti své dva pražské koncerty vyprodali během několika minut.

„Letošní nabídka je neobyčejně pestrá - od rockové legendy, přes velkou taneční hvězdu, široké zastoupení současné africké hudby až po energický funky a soul,“ říká na úvod ředitelka festivalu Zlata Holušová. “Jde o nejnákladnější program v naší historii, snažíme se i v prostředí rostoucích cen nejen zahraničních headlinerů o další zlepšování a dosažení nových met. Při výběru všech hudebníků - od největších po ty méně známé - je pro nás nejdůležitější, aby si návštěvníci z jejich koncertů odnášeli neopakovatelné a nezapomenutelné zážitky,” doplňuje Zlata Holušová.

Dalšími umělci budou zástupce taneční scény Martin Garrix, africký velikán Youssou N’Dour, norská senzace Sigrid či balkánští šílenci Dubioza Kolektiv. Na debatní forum MeltingPot pak přijede debatovat spisovatel Robert Fulgum či odborník na čínu a autor Dalajlámovy kočky David Michie.

Největším lákadlem mezi českými interprety budou Chinaski a Vladimír Mišík s kapelou, který předvede hodinové vystoupení v multifunkční hale Gong.