Video placeholde

Když uklízečka vystřihne prvotřídní árii. Sólisté Státní opery Praha překvapili cestující na hlavním nádraží

Nečekaný zážitek připravili o víkendu cestujícím na pražském hlavním nádraží sólisté Státní opery Praha. V převlečení za údržbáře a uklízečky vystřihli přímo ve vestibulu prvotřídní árie. Z jejich vystoupení se stal virál a video sklízí úspěch na sociálních sítích, kde ho vidělo přes půl milionu lidí. Podívejte se.

Klasický oprýskaný klavír, který stojí v rámci projektu Piána na ulici Ondřeje Kobzy na nádraží už několik let, na jeden večer nahradil koncertní kus. K němu usedla korepetitorka Národního divadla Iryna Roměnska a prostorami nádraží se místo nejznámějších melodií, které tam obvykle hrají kolemjdoucí, linuly tóny operních árií. A k překvapení všech se přidali i někteří cestující, údržbář a uklízečka. Jednalo se ale o sólisty Státní opery Praha, kteří si svým finálním sborovým zpěvem vysloužili potlesk stovek přítomných diváků.

Pěvecké číslo si neužili jen cestující, ale i samotní sólisté. „Všichni byli pobavení, protože to byla věc, kterou nikdo z nich nikdy nezažil. Zpívat v takto netradičním prostředí a velmi blízko lidí bylo nové. Většinou je mezi nimi a návštěvníky ve Státní opeře nebo v Národním divadle orchestr, lidé mají na sobě slavnostní oblečení, kdežto tady se jich téměř dotýkali, protože všichni čekali s batohy a kufry, až jim pojede vlak,“ řekl pro blesk.cz mluvčí Státní opery Praha Tomáš Staněk.

Překvapivé číslo nebyla náhoda. Budova Státní opery je totiž v těsném sousedství s Hlavním nádražím a vystoupení sólistů mělo připomenout jeden důležitý fakt. Budova se po třech letech znovu otvírá veřejnosti. Rekonstrukce si vyžádala 1,3 miliardy korun a Státní opera přivítá první návštěvníky už v neděli 5. ledna.