Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.

Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti. Zdroj: Rockstar Photagraphers

Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
Závěrečný den festivalu Sziget 2019 v Budapešti.
57
Fotogalerie

Zpěvák Twenty One Pilots jako kaskadér a dlouhá jízda Foo Fighters. Závěrečný den Szigetu obrazem

Sziget 2019 skončil. Skončil po týdnu skvělých nejen hudebních představení, po týdnu téměř tropického počasí, po týdnu přátelské atmosféry, smíchu, barev a nekonečného hemžení na Ostrově svobody. A skončil ve velkém stylu. Postarali se o to Twenty One Pilots a Foo Fighters.

Možná až příliš brzy přišli včera na řadu Twenty One Pilots. Když se ale do večerního programu musela vejít ještě dvouapůlhodinová show Foo Fighters, nebylo zbytí. Americké duo ukázalo strhující show, obě hvězdy měnily převleky, zahrály si i doslova na dlaních fanoušků a zpěvák Tyler Joseph dokonce vylezl po žebříku na asi 30 metrů vysokou rampu. V davu jste sice občas přes křičící fanynky ani pořádně neslyšeli hudbu, to ale asi ke koncertům headlinerů už patří. Ani nevadilo, že Pilots zahráli tři největší hity (Stressed out, Ride a Heathens) už během první poloviny setu, ve druhé půlce byl koncert pořád stejně nabitý. Všichni skákali, fandové v prostřední části davu dokonce zvedli nad své hlavy vozíčkáře. Lepší odpal si Sziget na poslední den těžko mohl přát, Tyler Joseph snad jen mohl odzpívat trochu větší části refrénů hlavních vypalovaček a nenechávat toho tolik na fanoušcích.

Údernou show předvedli i britští Idles, kteří přešlapují na hranici mezi punkem a rockem. Přesto mnoho posluchačů neměli. Dnes se totiž vše točilo okolo hlavní stage.

A pak už to přišlo – Szigeťané se dočkali koncertu, který byl nejen velkým tahákem závěrečného festivalového dne, ale i nejdelším koncertem celého festivalu na hlavní stagi. Foo Fighters potěšili publikum více než dvouhodinovou rockovou jízdou, skvělými výkony instrumentaslistů (kytaristé i bubeník předváděli velké věci), svou verzí Under Pressure od Queenů i promyšlenou světelnou show.

A pak Ostrov svobody prožil letošní poslední divokou noc. Večer a v noci sice poprvé pršelo, ale festivalovou party to nepřekazilo.

Szigete, díky, a nashle zase za rok!

Na snímky ze čtvrtého dne festivalu Sziget 2019 se podívejte ve fotogalerii: