Video placeholde

Produkuje filmy a navrhuje módu. 5 věcí, které nevíte o Pharrellu Williamsovi

Na Colours of Ostrava přijede s kapelou N.E.R.D. známý zpěvák a hudební producent PHARELL WILLIAMS. Chlapík v neforemném klobouku od Vivienne Westoodové a jedna z nejdůležitějších osobností světového rocku je taky ale superúspěšný filmový producent a módní návrhář.

Oduševnělý filmový producent

Produkoval velmi zásadní film Skrytá čísla (2016), jež vypráví příběh tří afroamerických vědkyň pracujících v 60. letech pro NASA. Williamsova maminka byla mimochodem kamarádkou jedné z oněch brilantních černošských matematiček, Katheriny Johnsonové. Film získal několik nominací, včetně tří na Oscara a dvou na Zlaté glóby (jedna z nich byla za hudbu). Nebyl to náhodný pokus: loni Williams vyprodukoval filmové drama Roxanne Roxanne a ve snaze pomáhat na svět důležitým filmům hodlá pokračovat. 

Skladatel filmové hudby

Jeho písničky vyvolávají dobrou náladu a to každá popová hvězda neumí. Williams opakovaně zvládá napsat song pro konkrétní filmový příběh, ze které se až posléze stane megahit, jako tomu bylo (jeden případ za všechny) u písně Happy z filmu Já, padouch 2 (nominace na Oscara za hudbu). Na youtube má píseň Happy momentálně 1 001 884 401 zhlédnutí. Pak je to ale ještě Zbouchnutá, Mizerové, Training Day, Charlieho andílci:Na plný plyn, Rychle a zběsile a tak dále. Jeho hudba se díky různým interpretům objevuje i v televizních seriálech, za všechny Sběratelé kostí. 

Módní ikona

Založil dvě vlastní oděvní značky, rád a výborně navrhuje oblečení a šperky, jeho jméno se rychle dostalo do nejvyšších pater módy. Stojí za speciální kolekcí šperků Blason pro módní dům Louis Vuitton, jako první muž v historii se stal tváří kabelek, konkrétně Gabrielle značky Chanel. Občas vyhrává i titul Nejlépe oblékaný muž planety. Politický aktivismus pak projevuje tím, že podporuje výrobu džínového denimu recyklováním plastů z oceánů.

Vášnivý sběratel aut

Jeho velkým koníčkem jsou auta, vede u něj Mercedes-Benz SLR, McLaren Roadster, Ferrari Enzo, Rolls Royce Phantom nebo Porsche Spyder 550. Většina z těchto vozidel má černou barvu.

Pyšný manžel a otec

S manželkou, modelkou a módní návrhářkou Helen Lasichanhovou, má čtyři děti. Nebylo by na tom nic divného, kdyby ještě před dvěma lety neměli jen osmiletého syna Rocketa (česky Raketa), pojmenovaného  „po lidském vynálezu, určeného k tomu, aby stoupal vzhůru“. Na začátku roku 2017 pak do rodiny přibyla ještě trojčata.