Video placeholde

#musitezazit: Roden s Vašutem řádí jako zamlada a Koudelka vystavuje Cikány i Invazi 68

Víte, jaký je nejlepší seriál podle csfd.cz? A víte, ve kterém světovém seriálovém hitu řádí Karel Roden a Marek Vašut? Pak tu máme taky něco pro fanoušky Davida Byrnea, pro ty, kdo by si rádi přečetli pěknou knížku, a tip na dvě fotografické výstavy.

 

Na Česko-slovenské filmové databázi má Zázračná planeta II neuvěřitelných 98 procent. Strhující akční i komediální scény z této úspěšné dokumentární série BBC teď můžete vidět v pražské O2 areně na velkém plátně za doprovodu osmdesátičlenného orchestru.

Koho před lety nadchl Cronenbergův thriller Východní přísliby, jistě uvítá fakt, že ruská mafie v Londýně stále řádí, a to dokonce po osm hodinových dílů. A pěknou paseku nadělá i v Praze, v Moskvě a v Tel Avivu. Alespoň v seriálu McMafia.

David Byrne, někdejší frontman Talking Heads, nahrál po nějaké době opět sólové album. Jmenuje se American Utopia a je to Důvod k radosti neboli reasonstobecheerful.world

Příběh světového bestselleru se uzavřel i pro české čtenáře. Poslední díl tetralogie Ellen Ferrantové vyšel minulý týden pod názvem Příběh ztracené holčičky. Jeden z nejznámějších českých fotografů, Josef Koudelka, otvírá tento týden hned dvě výstavy. Obě jsou skvělé.

Více ve videu na začátku článku.