Video placeholde

#musitezazit: Prahu okouzlí smyslné burlesky a hrdinové z Nagana vás dojmou ve skvělém dokumentu

Jak to dopadne, když americká produkce osloví talentovaného českého režiséra, aby pro mezinárodní publikum natočil dokument o hokejovém Naganu? Zajímá vás, jak vypadá komiksová verze tzv. kuřimské kauzy? Co se chystá v pražském divadle Royal? Jaký seriál a jaké nové album byste si neměli nechat ujít?

Berlín je in! Po dvou loňských osmidílných řadách seriálu Toma Tykwera a spol. Babylon Berlin, který nám ukázal špínu nejnižších vrstev metropole mladé výmarské republiky, tu máme sci-fi thriller Dva světy. Tentokrát se ocitáme v alternativní historii, v období připomínajícím studenou válku…

Nové album MGMT se jmenuje Little Dark Age a patří k dosavadním vrcholům tvorby téhle americké kapely. Minimálně singl Me and Michael či posmutnělá titulní skladba jsou po deseti letech jejich první písničky, které mají šanci stát se globálními hity.

Do pražského divadla Royal se už podruhé sjede přibližně třicítka tanečnic a tanečníků z celé Evropy a také z USA na Prague Burlesque Festivalu. Po loňských zkušenostech můžeme slíbit, že se máte na co těšit.

Americký dokument The Nagano Tapes českého režiséra Ondřeje Hudečka je jedním slovem skvělý. Co o něm říká samotný tvůrce?

Více najdete ve videu v úvodu článku!