Daniel Craig alias James Bond

Daniel Craig alias James Bond Zdroj: ČTK/AP/Kerstin Joensson

Daniel Craig alias James Bond
Daniel Craig alias James Bond
Záběry z bondovky Skyfall
3
Fotogalerie

Britská média spekulují, že Craig končí jako Bond. Radši si podřežu žíly, prohlásil

Britská média spekulují, že Daniel Craig možná už nebude hrát Jamese Bonda, a film Spectre, který má premiéru na konci měsíce, tak stanoví konečný počet jeho rolí britského agenta na čtyři. Média vychází z Craigova rozhovoru, který poskytl londýnskému časopisu Time Out.

„Radši rozbiju tuhle skleničku a podřežu si žíly,“ odpověděl Craig magazínu na otázku, jestli si dokáže představit, že Bonda ztvární i popáté. “Momentálně to nepřichází v úvahu. Skončili jsme. Jediné co chci, je být pryč.“

Na otázku, zda to znamená, že opustí Bondovky nadobro, odpověděl: „Na to vůbec nemyslím. A nejméně rok nebo dva o tom přemýšlet nechci. Nevím, co bude další krok. Nechci vypadat jako tajnůstkář. Ale pro tuto chvíli jsme skončili. S nikým o ničem nejednám,“ uvedl.

Craig má s producenty údajně smlouvu ještě na jednu bondovku – ta bude 25. v řadě. Smlouvu na tři role Bonda podepsal Craig v roce 2005, tedy před deseti lety. Poté přidal ještě film Skyfall, která se stala vůbec nejúspěšnější bondovkou s tržbami přes miliardu dolarů.  

“Na to úplně kašlu,” odpověděl na otázku, jestli ho zajímá, kdo bude Jamesem Bondem po něm. “Přeju mu hodně štěstí. Jediné, co mě zajímá je to, že pokud skončím, chci to předat v dobrém stavu, takže to někdo bude moct převzít a udělat to lépe.”

Že s Bondem skončí, naznačil už v srpnovém rozhovoru pro časopis Esquire, i když kategorickému prohlášení se tehdy vyhnul. I nyní naznačil, že existuje určitá šance, že se do série vrátí. „Kdybych měl dělat dalšího Bonda, bylo by to jenom pro peníze,“ cituje Craiga časopis Time Out.