Sheldon Cooper vysvětluje, že rozpad Československa byla chyba

Sheldon Cooper vysvětluje, že rozpad Československa byla chyba Zdroj: CBS

9. řada Teorie velkého třesku
9. řada Teorie velkého třesku
9. řada Teorie velkého třesku
9. řada Teorie velkého třesku
9. řada Teorie velkého třesku
12
Fotogalerie

Teorie velkého třesku přirovnává rozpad Československa ke kopačkám od dlouholeté přítelkyně

Teorie velkého třesku, jeden z celosvětově nejpopulárnějších seriálů současnosti, si udělal legraci z rozpadu Českolovenska. V epizodě, kterou americká televize CBS odvysílala 28. září, použil hlavní hrdina Sheldon, geniální akademik s Aspergerovým syndromem, dělení země jako metaforu, proč se s ním Amy, jeho jindy trpělivá přítelkyně-vědkyně, neměla rozcházet.

Amy se se Sheldonem rozešla v posledním díle osmé řady. Devátá řada, která se začala vysílat před dvěma týdny, tak zatím řeší především jejich vztah. Sheldos se totiž snaží dostat Amy zpátky. Důvod, proč se neměli rozcházet, vysvětluje Sheldon Amy pomocí oblíbené hry, kterou spolu jako autorská dvojice amatérských videoumělců léta vytvářeli, Fun With Flags (Legrace s vlajkami). Je to - jak jinak - videochat.

 

Hlavní partnerský dialog v Sheldonově opusu spolu mají česká a slovenská vlajka. Česká nejdřív parafrázuje slova, která při rozchodu použila Amy – že by jim to spolu nefungovalo. Sheldon pak kontruje slovy, že se Česká republika měla radši zuby nehty držet toho, co měla a být za to ráda, vzhledem k tomu, že už taky není nejmladší. Z rozpadu Československa se ale Amy zrovna nepoučí, Sheldonovu přednášku komentuje slovy: „Já ho asi zabiju!“. Speciální vydání dílu Fun With Flags pak neuspěje ani s příkladem Moldavska a Rumunska, zemí, které by se naopak rádi spojily. Amy totiž zaklapne laptop.