ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Profimedia

MAREK GREGOR: Rugby a modrý prášek - jak je blízko od sportu k vášni

Nákupem přímých přenosů z ragbyového mistrovství světa Česká televize učinila celkem odvážný krok. Ač v anglosaském světě se letos jedná o nejvýznamnější sportovní akci, průměrný Čech o pravidlech tohoto výsostně džentelmanského sportu nemá ani potuchy.

V sobotu mě dokonce z nejmenované hospůdky na Letné vyhnali, když jsem chtěl sledovat zatímní vrchol šampionátu – bitvu Anglie s Walesem. Některé věci prostě hostinskému nemá cenu vysvětlovat, hlavně že se včera rozčiloval u Spartičky se Slávií.

Ale zpět k televizi. Přichází poločas, reklamy a další velké překvapení. Místo znechucení z reklamy na údajný lék na erekci s rudým mužíkem s rohy či slizkým sexuologem dostávám upřímný záchvat smíchu. Může za to reklama na fiátka, která by ale klidně mohla být i reklamou na modrý prášek. A je skvělá.

V posteli zralá dáma v župánku, její drahý běží do koupelny, vyndává modrý prášek, háže ho do úst, jenže… pilulka místo toho letí z okna, poskakuje po střeše, proskáče se městečkem a šup, skončí v nádrži malého fiátka. Autíčko se rozčepýří, dívky po něm pokukují, chtělo by se říci „zřejmě dobrý ročník!“ Stokrát vtipnější, snesitelnější a dokonce názornější klip, než dokázali na téma prášku na erekci vymyslet géniové české reklamy.

Takže pánové, pokud neznáte pravidla hry v rugby a také jste ještě neměli štěstí seznámit se s modrými prášky, ČT Sport vám teď nabízí možnost dohnat obojí. V prvním případě vám snad dojde, o jak skvělý sport se jedná, v případě druhém se poučíte a hlavně pobavíte.

Času máte ještě relativně dost, finále Mistrovství světa v rugby je na programu v sobotu 31. října v 17 hodin.