Láďa Hruška ve svém novém pořadu.

Láďa Hruška ve svém novém pořadu. Zdroj: iPrima.cy

VILIAM BUCHERT: Láďa Hruška se bohužel vrátil. Nabídl zábavu pro dolních deset milionů Čechů

Láďa Hruška, jeden z nejpodivnějších českých televizních fenoménů posledních let, se vrátil v neděli v poledne na obrazovky. V pořadu „Vychytávky Ládi Hrušky“ předvedl na televizi Prima tu nejpodlézavější show, jakou si lze vymyslet. Chyběly v ní snad už jen rady lidového prezidenta Miloše Zemana.

Hruška, který vařil (i když jeho výtvory se mnohdy nedají jíst) na Nově své „bomby“ a předváděl různé „vychytávky“, se přesunul jinam a svoji show posunul do nejspodnějších pater televizní zábavy. Nejedná se už jenom o vaření, ale především o rady nejroztodivnějších vynálezců z lidu. To by až takový problém v národě, který je posedlý kutilstvím, nebyl. Jenže moderátor Hruška u toho používá slovník, který zaslechnete v každé hospodě čtvrté cenové skupiny. Celé to také zavání infantilitou. Podivně se pitvoří a vypouští jednu frázi za druhou. Z toho se dá usuzovat, že u průměrného diváka bude pořad velmi úspěšný.

Dokonce i hodně lidový Přemek Podlaha, který podobný druh televizního pořadu kdysi proslavil, působil v porovnání s Hruškou jako jemný intelektuál.

Podívejme se, co o novém pořadu na svém webu napsala televize Prima: „V prvním dílu se diváci mohou těšit na aktuální témata, jako jsou sluncem spálené zahrady či osázení netradičních truhlíků. A jelikož Češi jsou národ kutilů, můžete se těšit na opravdové vychytávky od diváků. Pan Josef předvede originální krouhačku zelí, pan Zdeněk zase představí misky pro králíky vyrobené ze starého tlakového hrnce. Opravdovým kutilským majstrštykem je pak vozítko pana Tomáše vyrobené z basy od piva… A samozřejmě nebudou chybět rady a oblíbené recepty, provedené samotným Láďou Hruškou. Ukáže jednoduchý trik, jak snadno odstopkovat jahody, či prozradí recept na ultra zdravou zmrzlinu z jedné suroviny.“

A jak bylo slíbeno, tak se i stalo.

Dá se tedy očekávat, že s Láďou si jeho obdivovatelé užijí ještě hodně té nejlidovější zábavy. Pojedou se bomby a vychytávky.

Ale i to je možná lepší, než aby kuchařský amatér dál vařil…