V nové bondovce se vedle Daniela Craiga mimo jiné objeví Christopher Waltz a Monica Bellucci

V nové bondovce se vedle Daniela Craiga mimo jiné objeví Christopher Waltz a Monica Bellucci Zdroj: ČTK

Nová bondovka se bude jmenovat Spectre. Objeví se v ní Christopher Waltz a Monica Bellucci

Nový film o britském agentu Jamesi Bondovi se bude jmenovat Spectre (Přízrak). Kulisami natáčení, které začne v pondělí, bude například Řím, Mexiko, rakouské Alpy či Maroko. Premiéra bude v Británii 25. října 2015. Oznámil to dnes režisér této již 24. bondovky Sam Mendes.

Po boku Daniela Craiga, jenž v posledních letech ztvárňuje hlavního hrdinu, diváci uvidí v dalších například Christopha Waltze a Andrewa Scotta. Scott na sebe naposledy upozornil v úloze padoucha Moriartyho v britském televizním seriálu Sherlock. Novými "bondgirls" jsou Lea Seydouxová známá například z francouzského filmu Život Adele oceněného v Cannes a Monica Bellucciová. Menší roli získala i zpěvačka Rihanna.

Režie se Mendes ujal, přestože po premiéře předcházející bondovky Skyfall z roku 2012 prohlásil, že nebude natáčet další, protože mu jeden Bond stačí. Studiu se ho ale nakonec podařilo přesvědčit. Také pro scénář získalo Johna Logana, který byl při tvorbě předchozí veleúspěšné bondovky.

Skyfall natočený v londýnském filmovém studiu Pinewood se stal dosud komerčně nejúspěšnějším filmem o agentovi 007. Dosáhl celosvětových tržeb více než 1,1 miliardy dolarů (24,7 miliardy korun).

 

Po natočení Skyfall Craig kývl na to, že bude účinkovat v dalších dvou bondovkách. Skyfall byla třetí snímkem o Bondovi s Craigem v hlavní roli po snímcích Casino Royale a Quantum of Solace. Jeho pátá, a pravděpodobně poslední bondovka by měla jít do kin v roce 2018.