Karel Gott

Karel Gott Zdroj: Blesk - Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

Anketu Slavík (nečekaně) vyhráli Karel Gott, Lucie Bílá a kapela Kabát

Českým slavíkem se letos opět stal zpěvák Karel Gott, z prvenství se radoval podevětatřicáté. Mezi zpěvačkami zvítězila Lucie Bílá, která si ocenění odnáší posedmnácté. V kategorii hudebních skupin největší počet bodů získal Kabát. Výsledky ankety Český slavík Mattoni 2014 byly dnes večer vyhlášeny ve Státní opeře v Praze. Gott je rovněž Absolutním slavíkem s největším počtem bodů. Objevem roku se stala zpěvačka Elis.

V kategorii zpěváků skončil na druhém místě Tomáš Klus, který před dvěma lety dokázal Gotta z trůnu sesadit. Třetí příčka letos patří Richardu Krajčovi. 

"Tohle není sedmnáctý Slavík, tohle je třicet let práce," zmínila při přebírání vítězné ceny Bílá. Za ní se stejně jako loni umístila Lucie Vondráčková, bronz letos připadl Ewě Farné.

Po roční pauze si letos pro nejvyšší ocenění přišla skupina Kabát, za sebou nechala kapelu Chinaski. Loňský vítěz Kryštof se letos musí spokojit s bronzem.

Vedle hlavních kategorií byli vyhlášeni i vítězové dalších kategorií. Slavíkem bez hranic je slovenská kapela No Name, nejoblíbenější písničkou posluchačů Rádia Impuls je Zakázané uvolnění od Michala Hrůzy a Nejstreamovanější skladbou na internetu je píseň V blbým věku od zpěváka Xindla X, jehož vlastní jméno je Ondřej Ládek. Hvězdou internetu je písničkář Voxel.

Do ankety, jejíž uzávěrka byla 23. listopadu, přišlo 131.991 hlasů. Loni to bylo zhruba 119.000 hlasů. Během dnešního předávání cen vystoupila například Lucie Bílá, Karel Gott, Eva Pilarová nebo Chinaski. Ceny letos přišly předat mimo jiné topmodelky Karolína Kurková a Linda Vojtová. Na začátku slavnostního večera se vzpomínalo také na zesnulé hudebníky - Petra Hapku, Petra Skoumala a Ivetu Bartošovou.