Drákula: Neznámá legenda

Drákula: Neznámá legenda Zdroj: Csfd.cz

Do kin jde film, který mění pohled na Drákulu, už to není upír

Nový pohled na klasického hrdinu nabízí americký výpravný snímek žánru fantasy „Drákula: Neznámá legenda.“ Film režiséra Garyho Shorea, který jde do kin 16. října, není tradičním upírským hororem, ale příběhem o transylvánském vládci Vladovi III., který čelil přesile armády muslimské osmanské říše. Až zoufalá situace ho donutila k zoufalým činům a k proměně v nejznámější monstrum historie.

Hrabě Drákula je vylíčen v novém filmu jako hrdina, který se postavil obrovské přesile. Obětoval se, aby ochránil svou rodinu a svůj lid. Stal se legendou, která úspěšně zbrzdila turecký vpád do Evropy. Přesto je dnes vnímán jako krvelačný vládce. „Na jeho náhrobku stojí, že byl skvělým vladařem, kterého nepřátelé respektovali, což je působivé,“ komentoval to v distribučních materiálech představitel titulní role Luke Evans. Předtím ztvárnil Barda Bowmana ve filmu Hobit: Neočekávaná cesta a zápornou roli v šestém dílu série Rychle a zběsile.

Vladař malé země jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu osmanské říše, věděl, že odpor by znamenal jeho konec. Když ho však sultán vyzve, aby mu poslal tisíc chlapců včetně vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodl se neuposlechnout. Aby porazil zlo, spojil se se zlem větším a stal se Drákulou. Nezničitelným démonem schopným porážet obrovská vojska, který ale zároveň ztrácí ty, jež zachránil - své nejbližší.

Na trailer k filmu (v češtině) se můžete podívat zde:

Film Drákula: Neznámá legenda

Premiéra: 16. 10. 2014
Režie: Gary Shore
Scénář: Matt Sazama, Burk Sharpless. Kamera: John Schwartzman
Hudba: Ramin Djawadi
Hrají: Luke Evans, Dominic Cooper, Sarah Gadon, Charles Dance
Délka: 92 minut
Země vzniku: USA
Rok výroby: 2014
Jazyková verze v českých kinech: anglicky s českými titulky
Přístupnost: nevhodné pro děti do 12 let.