Harry Potter

Harry Potter Zdroj: Warner Bros

Harry Potter se vrátil! Trochu zešedivěl a na tváři má novou tajemnou jizvu

Slavný Harry Potter je zpět, alespoň v krátkém příběhu J.K. Rowlingové. Nejznámějšímu kouzelníkovi světa je 34 let a trochu zešedivěl. Na tváři má novou tajemnou jizvu a nosí stále stejné brýle. Více se fanoušci podle médií a tiskovch agentur mohou dočíst na webové stránce Pottermore.

V povídce o 1500 slovech, která se objevuje po sedmi letech od poslední vydané knihy, se čtenáři s Harrym a jeho přáteli Ronem a Hermionou setkají při finále Světového poháru v kouzelnické hře na létajících košťatech zvané famfrpál v roce 2014. Harry je už mírně prošedivělý, stále ženatý s Ronovou sestrou Ginny a pracuje pro ministerstvo kouzel jako člen elitní jednotky bystrozorů - kouzelníků specializovaných na boj s temnými silami.

Také Hermiona a Ron jsou stále manželé. Bývalá třídní premiantka pracuje na vysoké pozici v rámci ministerstva kouzel a Ron se rozhodl pro podnikatelskou dráhu.

Informace o hrdinech kouzelnické série Rowlingová fanouškům sděluje provokativním způsobem jako bulvární novinářka Rita Holoubková, která se už objevila v příbězích z Bradavic - školy pro malé kouzelníky. Spisovatelka sama přitom tento typ žurnalistů nemá právě v lásce, jak napsal britský deník The Daily Telegraph.

Rowlingová nehodlá vydat další pokračování románů o Harry Potterovi. Fanouškům ale jako volný odkaz na veleúspěšnou sérii nabídla sbírku povídek Fantastická zvířata a kde je najít. Pod pseudonymem Robert Galbraith také vydala dva detektivní romány.