Neutečeš

Neutečeš Zdroj: Archív

Vyberte si - za tyhle filmy ve Varech ručíme

Reflex vybral z obrovské nabídky filmů na festivalu v Karlových Varech několik mimořádných děl. Samozřejmě, že spousta dalších se sem nevešla.

NeutečešNeutečeš|ArchívPátek 7.4.

Neutečeš

Zmodernizovaná duchařina Davida Roberta Mitchella obohacuje „bafací“ žánr o špetku existenciální hloubky a z apokalypticky vylidněného předměstí díky tomu mrazí. Ideální volba na rozjezd.
24.00, Malý sál, 125 min

Tip navíc: Šílený Max s Melem Gibsobem v „letňáku“ je skoro povinnost, vzpomeňte, jak to tam loni rozparádil Travolta. Letní kino, 23.00.

AstmaAstma|ArchívSobota 5. 7.

Astma

Máte-li rádi New York a všechny jeho „divné“ postavičky, je astma vaším karlovarským „must see“. Nezávislá scéna, život ze dne na den, Iggy Pop, Nick Nolte a spousta rocku, to vše sloučil ­debutující Jake Hoffman do intenzívního zážitku.
18.30 Kinosál B, 90 min

Tip navíc: Trvalo léta, než pro něj ve Varech našli místo: Cirk La Putyka a jeho nové geniální Dolls. Karlovarské městské divadlo, 23.45.

Wałęsa. Člověk nadějeWałęsa. Člověk naděje|ArchívNeděle 6. 7.

Wałęsa. Člověk naděje

Wajdův portrét elektrikáře, který se stal modlou (a režisér z něj opět dělá člověka), už sice v českých kinech běžel, do Varů však míří režisérská verze filmu. Vznikla exkluzivně pro MFF KV a přiváží ji sám sledovaný objekt, Lech Wałęsa.
18.00, Pupp, 133 min

Tip navíc: Není nad to, když něčemu někdo rozumí jako Greg Shapiro, dvorní producent Kathryn Bigelowové. Panel Hollywood, Pupp, 13.00.

Co děláme v temnotáchCo děláme v temnotách|ArchívPondělí 7. 7.

Co děláme v temnotách

Hrdinové: Viago (379 let), Deacon (183 let), Vladislav (862 let), Peter (8000 let). Dějiště: vila ve Wellingtonu, kde už pět let nikdo nemyl nádobí. Příběh: uvidíte sami. Dokumentaristé Waititi a Clement jsou vtipálci.
22.30 Velký sál, 86 min

Tip navíc: Němá klasika s elekronickou klasikou: Ohm Square doprovodí Murnauův debut Sunrise. Play.Cinema, Letní kino, 22.00.

SnowpiercerSnowpiercer|ArchívÚterý 8. 7.

Snowpiercer

Fakt, že tuhle výjimečnou korejskou sci-fi dosud nikdo nekoupil do distribuce, je hřích. A nejen proto, že se točila u nás a umu vývarníka Ondřeje Nekvasila tleskají napříč světem. Mimochodem John Hurt je tu skvělý.
22.00, Pupp, 125 min

Tip navíc: Studenti designu ukazují, že i dnešní filmový plakát může lidi bavit. Výstava Film Poster Is Not Dead, Letohrádek Ostrov.

LeviatanLeviatan|ArchívStředa 9. 7.

Leviatan

V Cannes ho ocenili za scénář, my oceníme především bravuru, s níž host festivalu Andrej Zvjagincev vidí v Rusku „za roh“. V Leviatanu totiž nejde jen o jeden dům a jednu rodinu.
14.00, Velký sál, 141 min

Tip navíc: Unikátní dvojkoncert britských rockových celebrit ELO a Karlovarského symfonického orchestru. Letní kino, 19:00.

MommyMommy|ArchívČtvrtek 10. 7.

Mommy

Ty dvě hodiny stojí za to vydržet. Co vydržet, vy stejně nebudete stíhat. Nový film „zázračného kanadského dítěte“ Xaviera Dolana je jako ohňostroj, který vybuchuje přímo u vašeho ucha.
14.00, Velký sál, 134 min

Tip navíc: Spolupracoval s Johnem Boormanem a Terrym Gilliamem a je samá historka. KVIFF Talk s Tonym Grisonim. Vila Barrandov Studia, 15.00.

Charlieho zeměCharlieho země|ArchívPátek 11. 7.

Charlieho země

Charlie je v Austrálii doma. Ale opravdu doma – na rozdíl od všech, kdo si to jen myslí. Je to totiž aboridžinec. Charliemu připadají Australani ­směšní. Problém je, že ti okolo se nesmějí.
13:00, Kongresový sál, 108 min

Tip navíc: Slet hororových fanoušků aneb KVIFF Talk s americký režisérem Williamem Friedkinem. Více na kviff.com

Život Rogera EbertaŽivot Rogera Eberta|Archívsobota 12. 7.

Život Rogera Eberta

Jestli jste (tak jako já) milovali kritika Rogera Eberta, zajděte si na dokument Steva Jamese. Je pokorný, ale ne podlézavý, a Ebert z něj vystupuje jako člověk. Snad se shora bude dívat s námi.
18.30 Kino Čas, 112 min

Tip navíc: Každoroční tradice – filmové překvapení v letním kině jako odměna pro vytrvalce. Letní kino, 23.00