Uma Thurman

Uma Thurman Zdroj: nymphomaniacthemovie.com

Nymfomanka
Film Larse von Triera Nymfomanka
Film Larse von Triera Nymfomanka
Film Larse von Triera Nymfomanka
Film Larse von Triera Nymfomanka
9
Fotogalerie

Předstírá nebo nepředstírá? Von Trier láká na plakáty, kde má orgasmus Uma Thurman

Rebel Lars von Trier už zase prolamuje vlny. Do světa poslal čtrnáct orgasmických plakátů, na nichž jsou zachyceny hvězdy jeho dalšího monstrózního opusu, dramatu Nymfomanka, v momentu nejvyšší slasti. Některé z nich navíc podporují senzaci tím, že mluví o „nepředstíraném sexu“ před kamerou. „Pro Larse jsem schopný podstoupit cokoli,“ prohlásil například odchovanec populárního dětského kanálu Disney Channel Shia LaBeouf.

Zveřejněním provokativních fotografií úspěšně pokračuje kampaň, kterou za von Triera vedou společnosti Zentropa Entertainments a TrustNordisk. Sám režisér se po konfliktu na festivalu v Cannes, z nějž jej před dvěma lety vykázali kvůli kontroverzním hitlerovským výrokům, rozhodl nekomunikovat s médii. Což ostatně demonstrativně vyjádřil i fotografií s přelepenými ústy na webových stránkách snímku.

Fanoušci se teď dohadují, nakolik jim von Trier a jeho věrní lžou. Deník Hollywood Reporter totiž navzdory LaBeoufově prohlášení přinesl informaci o sexuálních dublérech. „Klasické herce jsme nasnímali, jak sex předstírají, pak přišli na řadu pornoherci, které jsme zachytili ve skutečné akci. Trikovou technikou pospojujeme části jejich těl, takže to, co uvidíte od pasu dolů, nejsou skutečné star, ale jejich dvojníci,“ upřesnila producentka Louise Vesthová. LaBeouf nicméně mlží dál, a tak se například šíří zpráva, že mu k roli v Nymfomance pomohlo jeho vlastní home video. „Poslal jsem Larsovi nahrávky sebe a své dívky při milování. A zabralo to.“

Snímek, pro nějž von Trier vymyslel i nový žánr, digressionism (jeho definici zná jen on), bude mít dvě verze, obě pětihodinové. Ta „lehčí“, méně odvážná, poputuje na dánský trh, necenzurovaná, prostá přelepek a rozostření, bude uvedena na festivalu v Cannes. Ano, tam, kam měl původně neukázněný Dán zákaz vstupu – stačí příslib šokující látky a už má zase dveře otevřené.

Na domácí půdě mimochodem Nymfomanka vstoupí do kin 25. prosince. „Dovedete si snad představit vánočnější titul?“ konstatuje šéf Zentropy Peter Aalbæk Jensen.

NymfomankaNymfomanka|nymphomaniacthemovie.com