Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more zoufale nízké návštěvnosti Planety Praha, dokonalému filmu pro celou rodinu

Nic menšího než život a smrt, sex a násilí, komedie i tragédie ukazuje film Planeta Praha. Přesně tyhle věci chceme vidět na plátně a hledáme je ve vykonstruovaných příbězích o vymyšlených postavách. Tady je máme přímo před očima skutečné – v příbězích živočichů, kteří s námi sdílejí hlavní město. Tak proč na ně do kina nechodíme?! Tím spíš, když kina a obrazovky nabízejí v posledních letech místo kvalitních děl čím dál víc jen takzvaný „obsah“. Ale lehké to nemají ani tvůrci: jednoho pobodá islamistický magor, druhému přeskočí kolečko a velebí Putina...

Jan Škoda: Kdy jste se naposledy těšili na film, jehož uvedení mělo skutečnou váhu? Kino už událost samo o sobě nedělá, všechno je záhy dostupné na streamu, kam se chrlí stále nový obsah. Vyvolat haló umí snad už jen Tom Cruise. Hollywood si za to ale může sám – například příliv komiksových marvelovek svou unuděnou intenzitou irituje už i méně náročné diváky. Jak z toho ven? Těžko. Pro začátek snad nesledovat věci, které jsou jen „obsahem“, a nemluvit o nich.

Vojtěch Rynda: Široko daleko v kinech není lepší film, na který by mohli vyrazit diváci všech generací, ideálně spolu. Vynikající dokument Planeta Praha sleduje živočichy sdílející s námi městský prostor a zažívající příběhy a dramata, o kterých nemáme ani tušení. Za první týden a půl promítání na něj ale přišlo pouhých 8522 diváků. Jedinou přijatelnou omluvou absence je, že jste si hrdiny Planety Praha vyrazili prohlédnout přímo do terénu.

Marek Gregor: USA dnes: nešikovný islámský fanatik pobodá Salmana Rushdieho a Steven Seagal – ještě větší pitomec než Gérard Depardieu – se vydá do Moskvy pochválit Putina. Hodnoty už šly dávno šejdrem. Co se těm tvorům honí v hlavách? Sláva! Prachy! Jeden málem zabil člověka, druhý se obscénně ukazuje s diktátorem, který lidstvo vůbec neřeší. MOZEK JIM UTEK’!

Never more ignorování zvířátek v Planetě Praha.