Nick Cave přijede na Metronome Prague 2022

Nick Cave přijede na Metronome Prague 2022 Zdroj: metronome prague

Metronome 2022
Britská kapela Oh Wander vystoupí na festivalu  Metronome Prague 2022
Nick Cave přijede na Metronome Prague 2022
Na Metronome Prague Festival dorazí i „kmotři“ elektronické hudby Underworld
Nick Cave.
18
Fotogalerie

Začal Metronome Prague. Do soboty nás čeká Nick Cave, Beck, Underworld a spousta dalších

Po včerejším koncertu ukrajinských kapel se v následujících třech dnech na Výstavišti Praha na osmi scénách představí hned pět desítek umělců a hudebních skupin. 

Po včerejším koncertu ukrajinských kapel se v následujících třech dnech na osmi scénách představí hned pět desítek umělců a hudebních skupin. 

Čtvrteční program zahájí ukrajinská kapela Go_A a vedle hlavní hvězdy dne Nick Cave a The Bad Seeds, zahrají i Mňága a Žďorp, bratr Micka Jaggera Chris a žačka Ivana Krále Lisa Ramey s českou kapelou 333, Lenka Dusilová s projektem Řeka Ansámbl, na půlnoc si pak připravili vystoupení Čechomor nebo DJ Seinfeld.

Pátečnímu programu dominuje kalifornský zpěvák Beck, ale vystoupí i Oh Wonder a další britská kapela Sunnbrella, jejímž frontmanem je syn zesnulého Miroslava Žbirky, speciální set odehrají Tata Bojs, mezi českými interprety najdeme i 7krát3 nebo Marpa s Troublegang. Ze soboty za zmínku rozhodně stojí chystané koncerty Alice s Danem Bártou, Mig 21 se symfonickým orchestrem, Prago Union, Lanuga, ale i rappera Redzed. A samozřejmě Underworld.

Festival vyvrcholí do sobotní noci na třech scénách, kde své sety mimo jiné odehrají Lazy Lizard, tedy DJ Tráva s Ristem, Josef Sedloň nebo Nobody Listen.