Video placeholde

Módní přehlídka v karanténě. Český návrhář nechal modely místo po mole chodit na běžícím pásu v tělocvičně

V rámci opatření kvůli pandemii se mladý český módní designer Jan Černý rozhodl svou nejnovější kolekci představit v online modní show bez účasti veřejnosti. V netradičním prostoru sportovní haly posloužil modelům místo mola běžecký pás. Jde o jeho první kolekci od návratu z půlroční stáže v pařížské dílně světové značky Louis Vuitton.

Jan Černý na sebe výrazně upozornil díky vlastní kolekci legendárních bot Prestige, kterou představil v roce 2018. Kromě toho pravidelně produkuje nové kolekce výhradně pánské oblečení. Tu nejnovější kolekci, nazvannou jednoduše Jan Cerny FW20, představil ve velmi netradičním prostoru tělocvičny. "Nad svou show vždycky přemýšlím jako nad uceleným zážitkem. Kromě kolekce, kterou chystám, je pro mě naprosto důležitý unikátní prostor, zvuk, světlo. Sportovní hala na mě působí svým obrovským prostorem a taky vizuálně zapadá do stylu nové kolekce," řekl k přípravám designér Jan Černý.

Před několika měsíci se Černý vrátil z půroční stáže v dílně světově proslulé značky Louis Vuitton, kde působil v teamu návrháře Virgila Abloha. S ním spolupracoval na několika kolekcích a sbíral potřebné zkušenosti pro svou další práci. "Stáž v Louis Vuitton mě obrovsky posunula v pracovním i osobním životě. Strávil jsem jaro a léto v Paříži, viděl jsem tu nejlepší kvalitu zpracování oblečení, jaká existuje, deno denně jsem pracoval s těmi největšími profesionály v mém oboru. Byla to pro mě skvělá zkušenost, která se určitě propíše i do nové kolekce, mám na sebe teď ještě mnohem větší požadavky," doplnil Černý.

Na hudebním doprovodu celé akce se podílíel dj a hudební producent Nobodylisten. Ten společně s brněnským djem The Musa připravuje speciální zvukový doprovod módní přehlídky. "S Honzou máme skvělý napojení a většina věcí se děje bez toho, aniž bychom to museli nějak složitě okecávat, prostě tak samo. Honza mi ukázal-popsal jak bude kolekce vypadat, řekl mi nějakou představu na vývoj celé show a ve studiu jsme měli dost rychle hotovou jasnou představu. Na hudbě se bude podílet ještě mladý producent z Brna, který si řiká The Musa - strašně šikovnej a talentovanej týpek. Myslím, že lidi velmi překvapíme celkovým vývojem hudby, který doplní celou kolekci a lokaci," říká Jakub Strach aka NobodyListen.