The Voice

The Voice Zdroj: Archív

Podlehne superstar nové talentové show? „Hlas“ nepotřebuje žádnou „hvězdnou pěchotu“

Že by měla Superstar odzvoněno? Světové televize skupují ve velkém práva na nový pořad The Voice a česko není výjimkou.

Pořad The Voice (Hlas), o který má v Česku zájem Nova, vznikl v Nizozemsku, kde s ním přišel magnát televizní zábavy John de Mol a na RTL4 jej vysílal pod názvem Voice of Holland. Sledovanost se pohybovala mezi dvěmi až třemi miliony, finálový večer pak sledovaly skoro čtyři miliony Holanďanů, což je jedna čtvrtina tamní populace.

 

Narozdíl od profláknuté SuperStar má The Voice několik výhod: Přísným předvýběrem neprojde nikdo, kdo neumí zpívat. Nestane se tedy, že by se v soutěži objevil nějaký chudák jen tak pro pobavení.

 

 

Porotci, kteří se v průběhu soutěže mění na mentory, zprvu své favority ani nevidí. Každý porotce z řad hudebních osobností si tak vybírá do svého týmu jen hlasy. Jejich majitelé odhalí tvář až po oslovení mentorem. Tudíž se nemůže stát, že si porotce vybere někoho, kdo ho zaujal i něčím jiným, nežli svým hlasem.

 

Porotce se pak mění v již zmiňovaného mentora – soutěžící se stávají jeho svěřenci, které si trénuje a připraví na další kola soutěže. V Americkém ročníku televize NBC použila jako jednoho z mentorů například Christinu Aguileru. Pořad slibuje mnohem vyšší kvalitu zpěváků a žádné zbytečné zdržování trapárnami typu „hvězdné pěchoty“ ze Superstar.