Spider-Man

Spider-Man Zdroj: Marvel

Spider-Man už není běloch: Petera Parkera nahradí Miles Morales

(Pozor: tento článek obsahuje spoilery.) Spider-Man pro jednadvacáté století je napůl černoch a napůl hispánec.

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czV červnovém čísle komiksové série Ultimate Spider-Man došlo k tomu nejhoršímu, co se mohlo stát. Spider-Man, v civilu Peter Parker, byl zabit. Za jeho smrtí stojí jeho odvěký nepřítel Green Goblin. Spider-Manův příběh ale pokračuje dál: jeho kostým nyní oblékne chlapec s tmavou barvou pleti Miles Morales.

 

V klasických Spider-Manových dobrodružstvích je Peter Parker samozřejmě stále naživu. Jeho smrt se odehrála v řadě s přídomkem „Ultimate“, která celý jeho příběh převypravuje znovu a radikálněji.

 

Uznávaný scenárista Brian Michael Bendis, který má nového Spider-Mana v rukou, v rozhovorech zdůrazňuje, že Spider-Manovo téma je přenositelné z hrdiny na hrdinu – stále jde především o to, že s velkou mocí přichází velká zodpovědnost. A pak už je celkem jedno, kdo má ten kostým na sobě.

 

 

Šéfeditor vydavatelství Marvel připomíná, že nový Spider-Man bude odrážet kulturu a diverzitu jedenadvacátého století; a že dnešní teenageři ho budou mít stejně rádi, jako jsme měli my rádi Petera Parkera, když jsme byli mladí.