Momentka ze včerejší odpolení besedy Reflexu: zleva Marek Gregor, Roman Holý a Matěj Ruppert

Momentka ze včerejší odpolení besedy Reflexu: zleva Marek Gregor, Roman Holý a Matěj Ruppert Zdroj: Archív autora

Colours vydání desáté, druhý den v rytmu gay rocku

Jak se první den letošních Colours dal označit, za den legend, tak druhý se nesl ve stylu často příjemných překvapení. Ať už to byli kolumbijští Bomba Estéreo, nebo americká rocková písničkářka Joan As Police Woman.

Ale za opravdu největší překvapení se dají bezesporu označit newyorští Semi Precious Weapons, kteří uzavírali včerejší program na hlavní scéně. Ti vládnou vskutku ostrou zbraní v podobě homosexuálního excentrického zpěváka Justina Trantera. Na vysokých podpatcích, v sukýnce a nylonkách dostával auditorium doslova k šílenství, až se nabízelo srovnáním s jiným newyorským gay zpěvákem Jakem Shearsem ze skvělých Scissor Sisters.

 

Na hlavním pódiu se také odehrálo i jedno zvláštní srovnání, v podobě po sobě vystupujících dvou elitních domácích popových formací Nightwork a Monkey Business. Nelze si však při této příležitosti odpustit poznámku, že první jmenovaní jsou vlastně kopií souboru vzniklého kolem Romana Holého, Matěje Rupperta a Tonyi Graves.

 

 

Páteční ostravský večer měl, alespoň z mého pohledu, ještě jeden a tentokrát očekávaný highlight. Tím byli na New York Stage vystupující američtí Tortured Soul. Jazzové trio na živo rozjíždělo jednu dlouhou housovou kompozice za druhou. tak, že si člověk připadal jako ve pět ráno na nedaleké Stodolní ulici. Prostě naživo zahraný house music se vším všady. Ostrava je cool!