Už posedmé hraje Harryho Pottera Daniel Radcliffe

Už posedmé hraje Harryho Pottera Daniel Radcliffe Zdroj: Warner Bros

Harry Potter nekončí a jede dál. Ale ne úplně

Ve čtvrtek byly prozatím ukončeny spekulace skalních fanoušků Harryho Pottera, kteří byli na vážkách, zda přibude, či nepřibude ještě osmá, bonusová kniha. Po částečném spuštění stránek Pottermore.com se vše, alespoň částečně, objasnilo.

J. K. Rowlingová nevylučuje možnost, že by sepsala jakousi encyklopedii světa čar a kouzel, obohacenou o pár kapitol, které se do knih už nevešly. Tiskové oddělení Rowlingové však ujišťuje, že osmý díl Harryho Pottera nikdo očekávat nemusí.

Encyklopedie, neboli jakýsi bonusový osmý díl by vyšla pouze za účelem vydělat peníze pro charitu a zároveň musí počkat, až se plně spustí web Pottermore.com. Tam totiž budou moci všichni fanoušci doplnit do diskusí, o čem by chtěli, aby eventuální osmý díl byl.

 

Vzhledem k tomu, že Rowlingová se na stránkách sama přihlásila, bude si prý poctivě číst pokud možno co nejvíc příspěvků, aby uspokojila co nejvíc čtenářů. Čímž jsme opět na začátku a stále nevíme, zda nějaký osmý díl a kdy J. K. Rowlingová chystá. Jen tak pro zajímavost – když vycházel první Harry Potter a nikdo ještě netušil, jakou mánii to rozpoutá a že budou ještě vůbec nějaké další díly, čeští nakladatelé, jak bývá jejich častým zlozvykem, chtěli z Harryho Pottera udělat Jiřího Hrnčíře.

 

 

Naštěstí se mezi nimi našel i člověk, který objevil podstatný fakt – všechen ten humbuk kolem Pottera, počínaje knihami a konče tisícovkami hraček a různých předmětů, by museli pro české děti předělávat na Jirku Hrnčíře. Zdali se dočkají Potterovci nějakého bonusového „polodílu“, si budou muset fandové počkat do října tohoto roku. Naprostým fanatikům pak doporučuji sledovat, a především se upsat na Pottermore.com a svou troškou do mlýna přispět k eventuálnímu dalšímu dílu.